10 morbide weetjes over begrafenisondernemers
  1. De dood verdient goed.

Begrafenisondernemers zullen nooit zonder werk vallen. Doodskisten kunnen heel veel geld kosten en de duurste zullen altijd vooraan in het rouwcentrum geplaatst worden. Ook aan bloemen en grafzerken kan er heel wat geld gespendeerd worden. Prijzen vergelijken dus, tot in de kist.

© Pixabay.com
  1. Ze profiteren van je kwetsbaarheid.

Rouwende families zijn zeer kwetsbaar en sommige begrafenisondernemers zullen hiervan profiteren, door hen een duurdere kist of bloemenkrans aan te praten.

  1. Geknoei met het lichaam

Er wordt al eens geknoeid met het lichaam van de afgestorvene. Personeel van de begrafenisondernemers zijn ook menselijk en gekscheren al eens op het werk. Achter de schermen zien de nabestaanden niet dat er soms minder respectvol met de overledene omgegaan wordt.

  1. Het tweede leven van de dode

Wanneer het lichaam begint te ontbinden, beginnen bepaalde delen te zwellen door de aanwezigheid van bacteriën. Begrafenisondernemers moeten snel werken om alle vloeistoffen uit het lichaam te verwijderen en om lekkage via de lichaamsopeningen te voorkomen.

  1. Oplapwerk

Begrafenisondernemers zijn meesters in het restaureren van lichamen. Ze moeten lichamen vaak oplappen en toonbaar maken. Soms volstaat wat make-up, maar een enkele keer moet een lichaam terug aan elkaar genaaid worden.

  1. Balseming

Balsemen betekent het verwijderen van alle lichaamsvocht. Wat gebeurt hier dan mee? Jaja: door de gootsteen.

  1. De ogen

Door de drainage van het vocht vallen de ogen al gauw in. Om dit te vermijden, wordt er vaak een kapje onder het ooglid gestopt of het oog wordt opgevuld.

  1. Malafide begrafenisondernemers bestaan.

In 2002 ontdekte men dat een Amerikaans rouwcentrum meer dan 300 lichamen had gedumpt op een plaatselijk kerkhof, in plaats van ze fatsoenlijk te cremeren. De families hadden een urne met betonstof gekregen.

  1. Gelieve even buiten te wachten.

Wanneer de begrafenisondernemer een lichaam thuis komt ophalen, is hij vaak gehaast. Voor hem is het werkdag en hij heeft veel te doen. De rouwende familie wil natuurlijk uitgebreid afscheid, waardoor ze de begrafenisnemer eigenlijk voor de voeten loopt.

  1. Oeps!

Soms is het onvermijdelijk en laat men een lichaam vallen. Vooral zware mensen die van de vijfde verdieping van een flatgebouw naar beneden gebracht moeten worden, kunnen al eens voor ongelukjes zorgen. Hopelijk gebeurt het niet voor de ogen van de familie.Lees nog meer over:,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.