10 veelvoorkomende redenen waarom koppels, die al lang bij elkaar zijn, toch uit elkaar gaan
We hebben allemaal wel eens in een relatie gezeten waarin we zeker wisten dat het voor altijd zo zou en het toch kapot ging. Soms weet je precies waarom dit was, soms niet. Daaorm hebben wij een lijst samengesteld van de meestvoorkomende redenen dat stelletjes die een lange relatie hebben uit elkaar gaan.

© Pixabay.com

1. Geen seks. Of niet genoeg seks. Seks is belangrijk. Punt. Einde gesprek. Als je het langer dan 20 jaar vol wil houden, kijk dan goed naar wat er gebeurt in de slaapkamer.

2. Geldproblemen. Dit kan van alles zijn, van iemand die erg gierig is, iemand die alles uitgeeft of je hebt er gewoon andere ideeën over.

3. Het lege nest. Veel mensen blijven bij elkaar voor de kinderen. En dan gaan de kinderen het huis uit.. En het vaak helemaal niet goed voor de kinderen.

4. Slechte communicatie. Lange relaties vragen om veel uitpraten en verandering en groei in gedrag. Als één, of beide, ophoudt met praten tegen de ander, dan zal de relatie verslechteren.

5. Elkaar niet tegemoet komen. Je kan communiceren wat je wilt, maar communicatie maakt geen verschil als er geen compromissen zijn.

6. Vreemdgaan. Vreemdgaan zorgt vaak voor een breuk, al kan dit vaak ook in harmonie gaan.

7. Te weinig gelijkenissen. Als je helemaal niet van dezelfde dingen houdt of gelijke interesses hebt, grote kans dat je niet lang dingen hebt om over te praten.

8. Er gebeuren moeilijke dingen en het werkt gewoon niet meer. Ontslag, familiegebeurtenissen, sterfgevallen, etc. kunnen allemaal zorgen voor een storm die zorgt dat alles in elkaar stort.

9. Eén van de personen is een puinhoop. Dit kan van alles zijn, iemand drinkt veel, is lui, maakt niet schoon, heeft geen werk, ga zo maar door. Dit kunnen allemaal redenen zijn waar mensen zich aan gaan ergeren en uiteindelijk zat van zijn.

10. Niet aardig en vrijgevig zijn tegen de ander. Een grote reden dat mensen bij elkaar blijven is dat ze aardig en vrijgevig zijn tegen elkaar. Als je je partner het voordeel van de twijfel geeft en vrijgevig omgaat met hun vraag om aandacht, dan overleef je alles!

Om deze ietwat treurige lijst te eindigen met een vrolijkere noot, laten we dit korte verhaaltje lezen over het laten werken van een relatie. ‘Dit is één van mijn eigen ervaringen. Ik ben al 32 jaar getrouwd, omdat onze zoon een paar maanden daarvoor is geboren. Onze moeders vonden daarom dat het tijd was om te trouwen, dus dat hebben we gedaan. Het waren voor 2 decennia erg zware jaren, maar alles wat er gebeurde bracht ons verder bij elkaar. We kozen ervoor om gelijkgestemd te zijn, ook al waren we het er niet mee eens. Nu zijn de kinderen al 10 jaar het huis uit en groeien we nog steeds naar elkaar. We worden allebei nog erg blij van onze vrijdagavonden samen, muziek en drankjes met het weekend nog voor ons. Dit is sterke liefde, sterker dan in het begin. Er blijven momenten van intens verlangen naar zijn met haar, haar lach zien en weten dat ik een deel van haar geluk ben.’Lees nog meer over:,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *