18 gewoontes die elke vrouw zou moeten hebben als ze 30 is
Soms zijn dit soort lijsten maar wat willekeurig en meer voor de lol. Maar de lijst hieronder? Natuurlijk, de leeftijd van dertig is willekeurig gekozen, maar…, deze lijst is zo waar, dat je hem moet naleven voor je volgende verjaardag. En of dat nou 30, 29 of 44 is… Dat maakt niet uit.

© Flickr.com

1. Doe de vaat in de vaatwasser als je het gebruikt hebt. Je bent blij wanneer je het hebt gedaan als je vrienden ongedierte hebben en jij een schoon huis hebt.

2. Bel je ouders regelmatig. “Hoi mam, hoe gaat het? Ja? Ja. Ik weet het. Okay, ik hou van je, dag!” Dat is alles.

3. Lees elke ochtend het nieuws. Al het nieuws staat tegenwoordig op je smartphone. Op de palm van je hand. Ook als het je niet vel interesseert, je komt tenminste slim over op feestjes.

4. Maak minstens om de dag zelf je koffie in plaats van het onderweg te kopen. Je koffie bij de Starbucks kost € 3,50. Dat betekent dat dat je € 10,50 per week bespaart. Of € 42,- in de maand. Of € 546,- per jaar! Geld voor nieuwe kleren.

5. Beweeg elke dag. Sta op en maak een wandeling. Of schrijf je in voor een of andere yoga / Afrikaanse dansles met je vriendin. Doe wat je wil, als je maar wat doet. Je voelt je beter als je beweegt.

6. Neem altijd iets mee naar een feestje. Dit iets kan zijn een fles met iets van alcohol. Of een leuk kaartspel. Het letterlijk ‘iets’ meenemen, maakt jou de beste (en meest volwassen) persoon op het feest.

7. Ontbijt. Ook als je geen tijd hebt. Eet een mueslireep terwijl je koffie zet en neem je koffie mee voor onderweg. Voila, ontbijt!

8. Kook een paar keer per week gezond voor jezelf. Het is niet leuk om alleen voor jezelf te koken, maar het voelt goed wanneer je het wel doet. Zie je op tegen de afwas? Maak een salade met van alles en nog wat. Gezonde maaltijd, een kom om af te wassen.

9. Bepaal tot hoe laat je cafeïne mag drinken. Niks zo vervelend als klaarwakker in bed liggen, wensend dat je een hamsterrad had waarin je je energie kwijt kan. Om vervolgens de volgende ochtend uitgeput wakker te worden.

10. Heb condooms bij je. Ja, je betaalt al voor de pil, dus de man moet voor de condooms zorgen, maar zorg dat jij voorbereid bent. De reden ‘hij had geen condoom’ is niet goed genoeg om te moeten horen, “je hebt chlamydia.”

11. Weeg jezelf regelmatig. Dit is niet bedoeld om een bepaald gewicht te bereiken of om überhaupt af te vallen. Het gaat erom dat je je lichaam kent en weet wanneer je je op je best voelt.

12. Stretch elke dag. Misschien doe je 10 minuten yoga, misschien raak je alleen je tenen aan tijdens het tv kijken, het gaat erom dat langzaam stretchen je spieren gezond houdt.

13. Leg je telefoon elke dag even weg. Soms besef je je na een werkdag dat je ogen alleen naar schermen hebben gekeken. Voorkom dat en besteed niet al je vrije tijd aan kijken op je telefoon.

14. Heb een voorraadkast. Als er nog maar één beker melk in het pak zit, koop melk. Wees niet die persoon die het een week zonder melk, brood en eieren moet doen omdat hij te lui is naar de supermarkt te gaan.

15. Was je gezicht elke avond. Ik zou er vanuit moeten gaan dat je dit doet als je dertig bent.

16. Minder je voorraad lipstick en mascara. Je weet inmiddels welke kleuren je geweldig staan, dus waarom alles wat nieuw uitkomt proberen? Koop alleen je favorieten en je maakt het jezelf een stuk makkelijker.

17. Maak een alert aan voor maandelijkse rekeningen. Of nog beter, betaal via automatische incasso. Dan heb je nooit zorgen dat je te laat betaalt.

18. Ruim twee keer per jaar je kledingkast op. Het enige wat beter voelt dan het kopen van een nieuw trendy kledingstuk, is het wegdoen van een kledingstuk wat al jaren niet meer trendy is.Lees nog meer over:,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *