20 geheimen om andere mensen je leuk te laten vinden




Deze kleine aanpassingen vormen het geheim waardoor iedereen met je bevriend zal willen zijn op Facebook en in het dagelijks leven.

© Flickr.com

1 Laat mensen praten over hun favoriete onderwerp
Het favoriete onderwerp van de meeste mensen zijn ze zelf. Door hen te vragen naar hun carrière, hun familie of hun partner zullen ze zich gelukkig gaan voelen.

2 Schep niet op over je eigen ervaringen
Als andere mensen over een belevenis willen vertellen, gebruik dit dan niet als een gelegenheid om over je eigen ervaringen te gaan vertellen, maar laat hen met de eer strijken.

3 Verschil van mening op de juiste wijze
Indien je het niet met iemand eens bent, breng het dan op een goede manier. Zeg bijvoorbeeld dat je zijn standpunt interessant vindt en vraag hem hoe hij daarop is gekomen.

4 Vraag iemand om advies
Door andere mensen om advies te vragen, geef je aan dat je hun mening waardeert, waardoor zij zich belangrijk zullen voelen.

5 Laat je lichaamstaal overeenkomen met wat je zegt
Als je lichaamstaal niet past bij hetgeen dat je verteld kun je onzeker overkomen op andere mensen. Om open en zeker over te komen kun je het beste lachen en je lichaam naar hen toe draaien tijdens een gesprek.

6 Vragen stellen is beter dan bevelen geven
Wanneer je iets nodig hebt of gedaan wilt krijgen kun je beter iemand vriendelijk vragen of hij iets voor je wil doen dan diegene gelasten om iets voor je te doen.

7 Houd je hoofd schuin als je met iemand praat
Door je hoofd een beetje schuin te houden terwijl je naar iemand luistert toon je belangstelling voor wat de ander zegt en laat je zien dat je geen bedreiging voor hem vormt.

8 Vraag iemand om een gunst
Je geeft andere mensen de mogelijkheid om zich goed over henzelf te voelen als zij voor jou iets kunnen betekenen.

9 Spiegel de persoon tegenover je
Door de handgebaren en lichaamshoudingen van iemand te kopiëren kun je subtiel laten zien dat je het eens bent met diegene.

10 Lach om andermans grappen
Als mensen zich begrepen voelen vinden ze je meestal aardig. Door te lachen om iemand zijn grappen laat je zien dat je hetzelfde denkt.

11 Wees over het algemeen enthousiast
Mensen voelen zich aangetrokken tot anderen die positief zijn over het leven. Door vrolijk te vertellen hoe blij je bent dat de zon schijnt voelt de ander zich ook beter.

12 Laat zien wie je bent
Door ook iets vernederends of grappigs over jezelf te onthullen zullen mensen sneller geneigd zijn om je te vertrouwen.

13 Doe net alsof je iemand aardig vindt
Als je wilt dat iemand jou aardig vind moet je doen alsof jij diegene ook aardig vindt, waardoor je stijgt in zijn achting.

14 Toon geen zenuwachtige trekjes
Spelen met je haren of met je vingers op tafel trommelen laten je verveeld of zenuwachtig overkomen, dus vermijdt dit liever als je aardig gevonden wilt worden.

15 Doe net alsof het een oude vriend is
Als je speelt dat je iemand al jaren kent zal dit je zekerder laten voelen en het creëert een band met die persoon.

16 Plaats jezelf in kwetsbare situaties
Door met iemand anders in dezelfde precaire positie te verkeren zal je jezelf sneller met deze persoon verbonden voelen.

17 Stel iemand twee vragen
Ten eerste stel je een vraag die een positief antwoord zal opleveren. Ten tweede informeer je naar het leven in het algemeen. Door het positieve antwoord op de eerste vraag zal men zijn hele leven positiever ervaren, waardoor ze je aardiger vinden.

18 Herhaal de laatste drie woorden
Als iemand ergens over aan het vertellen is, repeteer dan zijn laatste drie woorden. Zo lijkt het alsof je aandachtig luistert en het zorgt ervoor dat men over zichzelf gaat praten en zich gelukkiger voelt.

19 Klaag niet over anderen
Praat liever over iemand anders zijn goede kanten dan over zijn slechte kanten. Dat wordt meer gewaardeerd.

20 Wees de persoon die iedereen aardig vindt
Omdat je iedereen zich thuis laat voelen. Omdat je aandacht besteedt aan de verlegen persoon die nieuw is in de groep. Gewoon degene die aan alles en aan iedereen denkt.



Lees nog meer over:

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *