3 feest-knotten die je in 10 minuten af hebt
De feestdagen zijn stressvol genoeg zonder dat je je zorgen hoeft te maken om wat je met je haar moet voor het feest van de dag. Hoe is het ook mogelijk om de tijd te vinden om elk haartje op de juiste plek te krijgen tussen het bakken van de kerstkoekjes en een trip naar de winkels voor dat laatste kerstcadeau door?

© pxhere.com

We voelen je pijn, dus zijn op zoek gegaan naar snelle, gemakkelijke knotten die je de feestdagen netjes doorhelpen. Alle volgende knotten zijn in 10 minuten of minder te leggen en zijn daarmee je beste vriend deze feestdagen!

De strik-knot

Strikken zijn niet alleen leuk voor op de cadeautjes onder de boom, maar deze handige strikknot kan ook een feestelijk accent voor je haar zijn. Verzamel je haar in een strakke paardenstaart net achter de kroon van je hoofd. Zorg dat er geen bobbels of losse haren meer zijn, want je wilt immers netjes voor de dag komen. Zet je paardenstaart vast met een elastiekje, maar trek deze er niet helemaal doorheen, zodat je onder het elastiek een knot of lus haar overhoudt. Deel de lus onder het elastiek in twee delen, om de twee lussen van je strik te creëren. Neem de rest van je haar en wikkel het om het midden van je strik. Zet het geheel vast met wat schuifspelden. Heel veel hairspray.

De warrige top-knot

Iedereen heeft een elegante haarstijl nodig die je in korte tijd in elkaar kunt draaien. Deze warrige top-knot is die haarstijl. Het hele proces duurt niet langer dan vijf minuten en je ziet er alsnog bijzonder verzorgd en chique uit. Breng je haar in een zijdelingse scheiding. Schuif nu de voorzijde van je haar of je pony naar één kant om zo een draai in je haar te creëren. Neem je haar in een losse, hoge paardenstaart en zet vast met een elastiek. Draai je paardenstaart om het elastiek heen, maar laat aan de achterzijde een stuk vrij voor de vlecht. Zet je top-knot vast met haarspelden.
Vlecht het overgebleven stuk haar en wikkel het rond de basis van de knot. Zet vast met haarspelden en haarspray.

10 Seconden top-knot

Oké, 10 seconden is wellicht een beetje overdreven, maar het scheelt niet veel. Je houdt met deze snelle knot dan ook zeeën met tijd over voor je feest make-up. Let op: Deze knot werkt niet met net gewassen haar en is het best geschikt voor diegenen met een slag in het haar of krullen. Breng met je vingertoppen of een borstel wat volume in je haar. Gebruik je vingers om je haar naar achter te brengen en zet het met een elastiek in een paardenstaart op de kroon van je hoofd vast. Pak je paardenstaart halverwege en draai deze ongeveer halverwege tot in een ballerina knot.
Pak de halve knot met één hand vast en gebruik je andere hand om strengen haar over de knot te draperen. Wanneer het resultaat er goed uitziet, pak je een elastiek en zet je het geheel vast.
Pak voorzichtig de knot en trek deze licht uit elkaar om een grotere knot te creëren en de elastiek te verbergen.Lees nog meer over:

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *