4 fleurrijke ideeën om Pasen nu al in huis te halen
Om het voorjaar en de gezellige Paassfeer in huis te halen kun je natuurlijk een kant en klaar bloemstukje kopen in de winkel. Maar eigenlijk is het nog veel leuker om zelf iets in elkaar te zetten. Het mooie is: dit hoeft helemaal niet moeilijk te zijn! Gebruik pure, eerlijke materialen en de meest prachtige bloemen in fleurige pasteltinten en creëer hiermee je fraaiste eigen Paascomposities. Plaats ze in je woning of neem ze mee als cadeautje voor vrienden of familie.

© Pixabay.com

1. Vrolijk netje van bloemen
In de supermarkt kom je ze vaak tegen: de netjes waarin onder andere ajuinen, sinaasappels en knoflook worden verkocht. Verzamel er een paar en gebruik ze als omhulsel voor een fleurig netje van bloemen. Als basis gebruik je een plastic bakje of beker met water waarin je een paar gezellige bloemetjes steekt. Breng over het netje aan en zorg ervoor dat de bloemen zelf uit het netje steken. Voor je het weet is het klaar om opgehangen te worden!

2. Een mobile van bloemen
Hiervoor heb je een aantal stokjes of buisjes nodig. Kies bijvoorbeeld voor buisjes van koper, die een stoere industriële look aan het geheel geven. Verzamel ook een aantal glazen potjes of flesjes en pak wat touw. Boor kleine gaatjes in de stokjes of buisjes en haal hier het touw doorheen. Door af te wisselen in lengte ontstaat een speels effect. Vervolgens kun je de glazen potjes en flesjes met bloemen vullen en bevestigen aan je mobile. Voeg aan het einde het water toe en zorg ervoor dat de mobile goed in balans blijft. Hang hem op een opvallende plek op, zoals boven de tafel of voor het raam. Zo heb je altijd een mooi zicht op je zelfgemaakte bloemmobile.

3. De moderne paastak
Een wel heel artistieke manier om Pasen op tafel te brengen is door een mooi speels frame van dunne takjes op te bouwen, die je vervolgens decoreert met eieren en kleine bloemen. Nadat je het frame van takjes in elkaar hebt gezet met behulp van ijzerdraad controleer je of het geheel stabiel is. Daarna kun je verder met de eierschalen. Laat ze eerst goed leeglopen en haal er een klein topje vanaf. Maak vervolgens twee kleine gaatjes aan weerszijden en voeg eventueel met verf wat fraaie kleuraccenten aan de randjes toe. Haal dun lint of touw door de gaatjes en hang ze aan het takjesframe. Vul vervolgens de eierschaaltjes met een beetje water en wat kleine bloempjes en voilà: jouw moderne paastak is klaar om te schitteren!

4. Kleurrijke snoepschaal
Een fraaie manier om een schaal met lekkernijen, zoals petitfours op te leuken is door hier en daar wat bloemen in zoete, zachte kleuren tussen het gebak te steken. Op deze manier ziet de snoepschaal er wel heel aantrekkelijk uit en springt hij direct bij iedereen in het oog. Normaliter zijn de bloemen natuurlijk niet om op te eten. Wil je dit juist wil? Kies dan voor het toevoegen van speciale eetbare bloemen.Lees nog meer over:,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *