5 Redenen om een nieuwe cv-ketel te kopen
Eigenlijk vind je dat je best een fijn leven hebt. Je woont in een leuk huisje en in een mooie omgeving. Daar woon je ook al een tijdje trouwens en er is veel aangebouwd en bijgebouwd in de loop van de jaren. Maar verder wil je niet zoveel veranderen eigenlijk. Je vindt het wel prima zo. Tevreden zit je met een boek op je geliefde veranda.

© pixabay.com

Aan de andere kant wil je ook graag zo groen mogelijk leven. Minder gasverbruik en iets voorzichtiger met water omgaan. De boodschappen doe je nog steeds op de fiets in het dorp en je moestuin achter het huis staat boordevol sla, tomaten, sperziebonen en aardappels. Je broer helpt je veel met het onderhoud van het huis en die gaf je 5 redenen op om na te denken over een nieuwe cv. Een andere verwarmingsketel kopen is volgens hem een verstandige beslissing.

Belangrijk

De belangrijkste reden is dat een verwarmingsketel ongeveer 12 tot 15 jaar meegaat. En dien van jou hangt er nu precies 15 jaar! De wat oudere cv-ketels worden storingsgevoelig en hebben vaker onderhoud nodig. Dat kost extra geld en hij kan er plots mee stoppen. Daar sta je dan onder de koude douche. Geen warm water meer. Een nieuwe verwarmingsketel is dan de juiste optie.

De andere 4 redenen

De tweede belangrijke reden is dat je wil besparen op je energiekosten. Het is allemaal al duur genoeg. Verwarmingsketels van vroeger verbruiken meer gas dan nodig is. De aanschaf van een nieuwe cv ketel kan jou al een behoorlijke besparing op de energiekosten opleveren. Een HR CV-ketel werkt heel efficiënt en maakt een rendement van 100% mogelijk.

De derde reden is de verandering in je huis. De kinderen zijn het huis uit en het vermogen van de oude verwarmingsketel sluit niet meer helemaal goed aan op jouw behoefte. Je hebt immers de badkamer verbouwd en het ligbad verwijderd. Hiervoor in de plaats is een prachtige inloopdouche gekomen met speciale massagestralen. Je vond al een tijdje dat die niet zo goed deden wat je ervan verwachtte. Reden nummer 4 betreft het comfort. Je wil niet meer zo lang wachten op warm water en je huis mag best wat sneller warm en behaaglijk zijn in de koude wintermaanden. En reden nummer 5? Die is niet op jou van toepassing maar sommige mensen zien het als een investering. Als je erover denkt om binnenkort te verhuizen en je huis te verkopen, is het goed je te realiseren dat je woning meer waard is met een nieuwe verwarmingsketel die optimaal werkt.Lees nog meer over:,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *