5 redenen om je elektrische fiets mee te nemen op vakantie
Veel mensen vinden het prettig om tijdens hun vakanties fietstochten te maken. Het maken van lange fietstochten door heel Europa wordt dan ook steeds populairder. Natuurlijk wil je graag op je eigen elektrische fiets de tochten maken. Je hoeft dan bijvoorbeeld geen fiets te huren, fietsen op een te grote, of juist te kleine fiets of te wennen aan het zadel. Hier volgen vijf redenen waarom het geen enkel probleem vormt om je eigen elektrische fiets mee te nemen op vakantie.

© Pexels.com

1. Waarom je eigen elektrische fiets meenemen?
Door de trapondersteuning bieden elektrische fietsen, vooral in het buitenland, veel voordelen. Je hebt bijvoorbeeld veel minder last van hoogteverschillen. Je fietst gemakkelijk tegen bergen en heuvels op. Door een elektrische fiets bespaar je veel energie, omdat je minder zwaar hoeft te trappen. Deze energie kun je weer steken in het ondernemen van activiteiten. Juist in een vreemde omgeving is dit natuurlijk een absoluut voordeel, want behalve veel fietsen, wil je natuurlijk ook veel zien. Let er overigens wel op dat het voor de snelle e-bike sinds 1 januari 2017 verplicht is om een speciale speed pedelec helm te dragen. Deze speciale helmen kun je bijvoorbeeld vinden bij online fietsenwinkel Bikester.

2. Je fiets vervoeren kan altijd
Het is tegenwoordig geen enkel probleem om je elektrische fiets mee te nemen op vakantie. Als je met de auto gaat, heb je alleen een (voor elektrische fietsen geschikte) fietsendrager nodig om je fietsen mee te nemen. Je kunt je fiets ook eenvoudig meenemen in de trein. Het is wel verstandig om je van te voren goed voor te lichten welke voorwaarden hiervoor gelden, dit verschilt namelijk per land. Ga je in het vliegtuig op vakantie? Neem gerust je elektrische fiets mee. Je fiets wordt als speciale bagage aangemerkt, (hier zijn wel kosten aan verbonden) en je fietst vanaf het vliegveld zo naar je hotel.

3. Oplaadpunten zijn er voldoende
Er komt natuurlijk een moment dat de accu van je elektrische fiets (bijna) leeg is. Ook in het buitenland zijn tegenwoordig voldoende oplaadpunten te vinden waar je je accu weer op kunt laden. Ook op de verschillende overnachtingsplaatsen zijn steeds meer oplaadpunten gerealiseerd. Als je wilt weten waar deze oplaadpunten zich bevinden, kun je dit eenvoudig online vinden. Wat is er nou handiger dan dat je accu opgeladen wordt, terwijl jij dat leuke historische plaatsje bekijkt?

4. Pech onderweg?
Voordat je op vakantie gaat, heb je je fiets natuurlijk uitgebreid laten controleren door je eigen fietsspecialist, maar desondanks kun je natuurlijk altijd overvallen worden door pech. Ook de fietsenherstellers in het buitenland bezitten tegenwoordig over voldoende kennis om je elektrische fiets op vakkundig wijze te repareren.

5. Maak de allermooiste fietstochten
In een vreemde omgeving is natuurlijk veel te zien. Met een elektrische fiets ben je sneller en kun je grotere afstanden afleggen. Online of via de plaatselijk VVV kun je informeren naar leuke fietsroutes, evenementen en of bezienswaardigheden in de omgeving zijn. Of het nou een rommelmarkt, een museum, een kastelenroute of een muziekfestival is, kies de leukste en interessantste uit en je hebt een heerlijke fietsdag.Lees nog meer over:,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *