5 Slimme manieren om grijze haren te verbergen
Het is een angst van vele vrouwen om grijs te worden. Hoewel sommigen van deze vrouwen met veel plezier maandelijks naar de kapper zouden gaan om hun kleur bij te werken, hebben veel vrouwen hier simpelweg de tijd of het geld niet voor. Of je nu enkel een paar grijze haren hebt of in het bezit bent van een volledig grijze coupe, er zijn genoeg manieren om je grijze haren te verbergen zonder hulp van een professional.

© Pixabay.com

Een enkele grijze haar

Wanneer je in de spiegel kijkt en een enkele grijze haar spot, zul je misschien geneigd zijn om hem er maar zo snel mogelijk uit te trekken. Experts zeggen echter dat je dit beter kunt laten. Je kunt door het trekken van een haar het haarzakje beschadigen, waardoor de haar kronkelig en piekerig terug kan komen. Dat is vervelender dan die ene grijze haar. Je kunt beter de haar aan de basis afknippen, dan blijft het haarzakje onbeschadigd.

Een paar grijze haren

Wanneer je een paar extra grijze haren hebt mogen ontvangen, is het eigenlijk nog niet echt tijd om daarvoor je gehele haar in de verf te zetten. Er zijn producten op de markt waarmee je die paar grijze haren apart een kleurtje kunt geven. Bijvoorbeeld in stiftvorm of in de vorm van een mascaraborsteltje. Deze kleur was je met elke wasbeurt gewoon weer weg. Wanneer je deze producten niet in huis hebt, kun je als tijdelijke oplossing ook kiezen voor een gewone mascara of eyeliner.

Grijze haren die vragen om een permanentere oplossing

Wanneer er nog wat meer grijze haren bijgekomen zijn, heb je misschien geen zin om dagelijks die haren te kleuren. Maar je gehele kapsel kleuren is ook weer zo’n gedoe. Je moet dan namelijk maandelijks gaan kleuren om de uitgroei bij te werken. Je kunt er in dit stadium voor kiezen om highlights te laten zetten. Je zult hiermee niet alle grijze haren bedekken, maar ze zullen wegvallen in een natuurlijk kleurenpalet. Met highlights hoef je je ook minder druk te maken om uitgroei.

Meer grijze dan gekleurde haren

In dit stadium zul je moeten overwegen om je gehele haar in de verf te zetten. Verf je haren thuis met een product uit de winkel, of laat je goed adviseren bij een kapper als je het niet helemaal vertrouwt. Wanneer je je haren laat verven bij een kapper heb je een goede basis om mee te beginnen.

Volledig grijze uitgroei

Als je nog steeds niet de tijd hebt om maandelijks bij de kapper langs te gaan, of er simpelweg het geld niet voor hebt, dan kun je ook kiezen voor tijdelijke oplossingen om een nieuwe verfbeurt nog even uit te stellen. Zo zijn er poeders, sticks en sprays te koop met een kleur die je enkel op de uitgroei aan hoeft te brengen. Een spray werkt het snelst en gemakkelijkst, maar als je droog haar hebt dan kun je toch beter kiezen voor een stick. Mensen met dun haar zijn meer gebaat bij een poeder.Lees nog meer over:, ,
Een reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *