5 tips voor het beschermen van je smartphone
Voor veel mensen is het een trots en waardevol bezit waar ze erg zuinig op zijn: de smartphone. En daarom is vrijwel iedereen zuinig op zijn of haar mobiele device. Terecht, want een smartphone is vaak een flinke investering. Daarom is het belangrijk om je smartphone goed te beschermen, zodat deze niet beschadigd kan raken en lang meegaat. Maar hoe kun je je smartphone op een slimme manier beveiligen? Maak je gebruik van onderstaande vijf tips, dan kun je nog lang van jouw smartphone genieten!

© pixabay.com

1. Koop een betrouwbaar telefoonhoesje

Belangrijk is in de eerste plaats om een smartphonehoesje te kopen dat goed bij het merk en model telefoon past, zoals een iPhone 12 Pro hoesje, een Samsung Galaxy hoesje of van welk merk dan ook. Hoesjes die gemaakt zijn voor een specifiek merk en model zorgen voor de meest optimale bescherming van je toestel. Ook hebben ze de juiste uitsparingen zodat je alle knopjes en de camera goed kunt bedienen.

2. Gebruik een screenprotector

Een screenprotector is een dun laagje folie dat je op je scherm kunt plakken. De folie is onzichtbaar en biedt extra bescherming. Screenprotectors voorkomen dat er krassen op je smartphonescherm komen. Bij voorkeur kies je voor de gehard glazen, ook wel tempered glass, screenprotectors. Deze screenprotectors zijn wat duurder, maar geven ook een betere bescherming dan een dunne screenprotectorfolie.

3. Voorkom een hack en houd de updates bij

Belangrijk voor een optimale beveiliging van je smartphone is dat je regelmatig software-updates installeert. Hierdoor blijven je apps up-to-date en loop je minder risico dat je gehackt wordt.

4. Sluit een verzekering af

Steeds meer mensen kiezen voor het afsluiten van een telefoonverzekering. Mocht je toestel kapotgaan, dan zit je niet met hoge kosten voor de aankoop van een nieuwe smartphone. Houd wel rekening met het eigen risico en vergelijk ook verschillende aanbieders voor de beste deal.

5. Bewaar je toestel op een veilige plek

Zakkenrollers zijn dol op smartphones, omdat deze veel geld opleveren. Bewaar je toestel daarom op een plek waar zakkenrollers niet zo snel bij kunnen. Diep in je broekzak of in een goed afsluitbare binnenzak van je jas zijn veilige plekken!Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *