6 Instant boosters voor je zelfvertrouwen
Zelfs de meest zelfverzekerden onder ons kunnen af en toe wel eens aan zichzelf twijfelen. Maar of onzekerheid nu slechts af en toe voorkomt of een chronisch probleem is, er zijn dagen dat een goede zelfverzekerdheid een must is, of het nu voor een presentatie voor je baas is of een date met dat ene leuke persoon. Hieronder geven we 6 trucs om je zelfvertrouwen een boost te geven.

© pxhere.com

Verhoog je hartslag
Regelmatig sporten zorgt ervoor dat er endorfines vrijkomen waardoor je je goed gaat voelen. Daarnaast vermindert het spanning en stress. Maar gelukkig hoef je geen zware bootcamps te doen om de voordelen van beweging te krijgen. Zelfs dagelijks stevig wandelen helpt al om enige zelftwijfel weg te nemen. En dat is goed nieuws voor de mensen die hun trainingsbroek het liefst aantrekken voor een marathon van hun favoriete serie op de bank.

Plan een avondje met vriendinnen
Het is niet alleen gezellig, maar je beste vriendinnen kunnen tevens je zelfvertrouwen een boost geven. Goede vriendinnen helpen je met problemen en vieren overwinningen met je, wat een goede uitwerking heeft op ons mentale welzijn. Dus als je er de volgende keer aan zit te denken om maar een avondje over te slaan; doe het niet! Omring je het liefst met een stuk of 6 van je beste vriendinnen en nodig dan ook meteen die ene meid uit die altijd de neiging heeft om op het laatste moment af te zeggen.

Zeg elke ochtend een mantra hardop
Wanneer vrienden of familie zich niet zo goed voelen, zul je snel geneigd zijn om ze zich beter te laten voelen met oppeppende woorden. Maar waarom zou je dat voor jezelf ook niet gewoon doen? Herhaal elke ochtend een aantal oppeppende woorden voor jezelf in de spiegel. Op die manier elimineer je negatieve gedachten en je maakt plaats voor een zelfverzekerd gevoel.

Zorg ervoor dat je lekker ruikt
Het zal geen verrassing zijn dat je jezelf niet zo fris voelt wanneer je niet zo fris ruikt. Onderzoek heeft aangetoond dat 90% van de vrouwen zich zelfverzekerder voelt door het dragen van een parfum. Een prettige bijkomstigheid is dat ze aantrekkelijker worden voor anderen. Wanneer je niet direct een parfum wilt dragen, kun je natuurlijk ook kiezen voor een heerlijk geparfumeerde douchegel of bodylotion. Voornamelijk lekker geurende bodylotions zullen een niet overheersende, maar heerlijk frisse geur achterlaten.

Houd je rug recht
Veel mensen maken zich schuldig aan hangende schouders, maar dit is een echte dooddoener voor je zelfvertrouwen. Onderzoek heeft aangetoond dat door enkel je rug recht te houden tijdens het staan en zitten, je gedachten over jezelf en je vaardigheden positief beïnvloed worden. Daarnaast kan een goede lichaamshouding ook je energie en productiviteit verhogen. Dus rug recht en schouders naar achteren!

Luister naar de juiste muziek
Muziek kan veel doen met je gemoedstoestand, zo ook je zelfvertrouwen vergroten. Luister dus naar krachtige muziek voordat je naar een belangrijke vergadering of een groot evenement gaat, dan stap je er zelfverzekerd in.Lees nog meer over:

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *