6 tips voor een evenwichtig vrouwelijk seksleven
Voor vrouwen is een optimale seksuele gezondheid belangrijk voor hun algemeen fysiek en emotioneel welbehagen. Met een paar simpele tips bereik je als vrouw een gezond en bevredigend seksleven.

© Flickr.com
  1. Praat met je dokter en je partner

In de eerste plaats kun je met je vragen en zorgen terecht bij ofwel je dokter, ofwel je partner. Met je dokter bespreek je fysieke en medische problemen. Bij je partner kun je terecht om over de aard van de intimiteit en de relatie te praten: respect, communicatie en begrip.

  1. Ken alle mogelijkheden om je te beschermen

De pil, condoom, spiraaltje, …: Er zijn verschillende manieren om je te beschermen tegen zwangerschap en seksueel overdraagbare aandoeningen. Informeer je over de mogelijkheden en kies degene, waar je je het best bij voelt. Niet alles is comfortabel voor elke vrouw.

  1. Informeer je over de SOA’s

Er zijn een aantal seksueel overdraagbare aandoeningen, die heel wat ongemakken tot erger teweeg brengen. Laat jezelf en je partner testen. Laat je indien nodig behandelen. Vrij veilig. Laat de gedachte aan een SOA je welbehagen bij het vrijen niet verstoren.

  1. Luister NIET naar de raad van je vriendinnen

Hoewel goed bedoeld, hebben je vriendinnen geen enkel inzicht in de oorzaak van symptomen zoals droogte, jeuk, laag libido en pijn bij of na het vrijen. Alleen een dokter kan je vertellen wat je moet doen. Goede raad van een vriendin kan geen of een verkeerde uitwerking hebben.

  1. Je bent niet alleen met je probleem

Heb je een seks-gerelateerd probleem? Weet dan dat je niet de enige bent. 80 procent van de vrouwen in de USA heeft ooit een seksueel probleem ervaren, zoals droogte, pijn, jeuk en verminderd libido. Veel heeft ook te maken met je algemene gezondheid of met hormonale schommelingen.

  1. Negeer de symptomen niet

Ongeacht of de fysieke ongemakken groot of klein zijn, negeer ze niet en zoek medische hulp. Misschien kan een banaal symptoom zoals jeuk of droogte een teken zijn van een groter onderliggend probleem. Of wordt een klein ongemak steeds groter door het te verwaarlozen.

Onderzoek toont aan dat de vrouwelijke seksualiteit veel complexer is dan de mannelijke, omdat vrouwen meer emotionele noden hebben dan mannen. Een goede seksuele gezondheid is daarom een essentieel onderdeel van je algemene gezondheid.Lees nog meer over:, ,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.