7 fouten bij online dating
Online daten is volledig van deze tijd. Leuk, spannend, een beetje voorzichtig, maar uiteindelijk kan het uitmonden in een levensechte relatie. Geen spelletje dus! Let daarom van in het begin op deze 7 fouten, die vaak gemaakt worden bij online dating.

© Flickr.com

1. Zet accurate informatie op je profiel
Niemand heeft er een boodschap aan hoe je er 25 jaar geleden uit zag of waar je twee jaar geleden op reis bent geweest. Zorg ervoor dat je gegevens, foto’s en andere informatie up-to-date zijn. Als er zaken met de tijd veranderen (leeftijd bijvoorbeeld), pas die dan ook aan. Je date komt toch te weten wie je bent, dus waarom starten met oude (verkeerde) informatie?

2. Publiceer enkel foto’s waarop jij duidelijk te zien bent
Het zijn vaak mooie vakantiefoto’s die je wil publiceren, maar wat heeft de andere aan mooie zonsondergangen of mooie gebergten? Of wat komt de andere persoon meer te weten bij een skifoto waar je helemaal ingeduffeld en in actie op staat? Het is wenselijker om een paar eenvoudige foto’s van jezelf te posten waarop je duidelijk herkenbaar bent. Laat je gewoon zien hoe je bent.

3. Hou je profiel kort en relevant
We leven in een vluchtige maatschappij waar enorm veel informatie op ons afkomt. Er zijn weinig personen die eindeloos lange profielen zullen doorlezen. Hou het kort en bondig en schrijf de informatie die jij het meest belangrijk vindt. Ga nog niet teveel in detail. Dat kan je later bij real ontmoetingen nog uitgebreid doen.

4. Wees niet te veeleisend in je profiel
“Ik zoek een man die goed met mijn kinderen kan omgaan”, “Ik zoek een vrouw die voor me zorgt”: het zijn uitspraken die vaak veeleisend overkomen. Het schrikt de andere af om te lezen wat jij van bij het begin al als eisen stelt. Veelal zijn het logische zaken, maar net door ze extra in de verf te zetten, komen ze bezitterig over. Schrijf eerder wat jij als persoon aan de andere kan bieden: dat is veel aantrekkelijker. Op die manier kom je over als een “gever” en niet als een “nemer”.

5. Zet geen financiële eisen in de spotlight.
“Ik zoek een man die met mij luxueuze cruises kan doen” klinkt veel negatiever dan “Ik zoek een partner waarmee ik leuke dingen in het leven kan delen”. Positioneer jezelf niet als een goudzoeker, maar eerder als iemand die veel geeft in het leven.

6. Laat je familie nog even buiten het verhaal.
Vrouwen die in hun profiel uitgebreide verhalen over de kinderen schrijven, mannen die het alsmaar hebben over de carrière die ze voor hun zoon hebben uitgedokterd: laat dit nog even rusten en laat de andere partij deze kant van je leven op een rustige manier ontdekken.

7. Stuur als eerste reactie geen smile’s of winks.
Als je het profiel van iemand aantrekkelijk vindt, laat het dan gewoon weten via een bericht. Als je enkel een smile of wink stuurt, komt het over alsof je de moeite en de tijd niet wil nemen om deze persoon beter te leren kennen. In het geval dat de andere gewoon een smile of wink terugstuurt, loopt het contact al snel vast.Lees nog meer over:,
2 Reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *