8 tips voor een First Date
Er zijn weinig dingen beter dan een ongelooflijk eerste afspraakje, maar er zijn al even weinig dingen slechter dan een mislukte First Date. Hou deze 8 tips in het achterhoofd, wanneer je je naar je eerste afspraakje begeeft.

© Pexels.com
  1. Kom op tijd (maar niet te vroeg).

Wanneer je te laat komt, geeft dit de indruk dat dit afspraakje niet veel betekent voor jou.  Bots je op een onverwachte vertraging onderweg, laat dan zeker iets weten.

  1. Presenteer je op je paasbest.

Een onverzorgd voorkomen kan opnieuw de indruk wekken dat je niet veel om je date geeft of dat je niet veel te bieden hebt. Je hoeft je niet uit te dossen, maar besteed toch een beetje moeite aan je uiterlijk en je outfit. Wordt het niets na dit eerste afspraakje, dan heb je niets verloren, maar blijkt je dating partner de max te zijn, dan heb je ’t ten minste al niet van bij het begin verknald.

  1. Zorg dat je een plan hebt.

Was jij degene die je partner hebt uitgenodigd, zorg dan dat je weet wat je gaat doen op je eerste date. Een absoluut dieptepunt van je afspraakje is ter plekke proberen bedenken wat jullie nu eens zouden kunnen gaan doen. Als je niet zeker weet wat je kunt doen, doe dan op voorhand ideeën op bij je vrienden of informeer naar de interesses van je datingpartner.

  1. Stel vragen.

Eerste afspraakjes verlopen soms nogal stroef, omdat je elkaar niet kent en niet goed weet hoe je met elkaar moet omgaan. De beste manier om dit probleem op te lossen, is door nieuwsgierig te zijn naar elkaar.  Bedenk op voorhand de dingen die je niet weet over je datingpartner en vraag hiernaar tijdens je date. Zorg er wel voor dat het geen ondervraging wordt, maar je partner zal ook geflatteerd zijn, omdat je interesse toont in hem/haar en omdat hij/zij over zichzelf kan vertellen.

  1. Gebruik je goede manieren.

Het spreekt voor zich dat je je tijdens je date hoffelijk en attent gedraagt. Gebruik goede tafelmanieren en geef je date je onverdeelde aandacht door bijvoorbeeld je telefoon uit te schakelen.

  1. Wees open, maar niet te direct.

Wees eerlijk over je gevoelens, maar stort je hart niet uit op een eerste date. Een eerste afspraakje is altijd een voorzichtig verkennen van de mogelijkheden van de relatie. Ook al gaat alles heel vlot, grootse amoureuze bekentenissen zouden je partner kunnen afschrikken. Als je eerste date een succes was, is er later nog genoeg tijd om je ziel bloot te leggen.

  1. Vertel je leven nog niet.

Een eerste afspraakje moet licht en leuk blijven. Je wil mekaar wel leren kennen, maar het is niet nodig om je partner te overweldigen met verhalen over jeugdtrauma’s, grote familieruzies of zware overpeinzingen. Bewaar je grote emoties en kwetsbaarheid voor een latere date, wanneer je partner al meer naar je toegegroeid is en je op een meer affectieve en emotionele manier kan steunen.

  1. Eindig in schoonheid

Wat er ook gebeurt, hou je first-date-etiquette vol tot het einde. Ook al was het afspraakje een tegenvaller of heb je geen zin in een vervolg, er is geen reden om je vervelend of onaangenaam te gedragen. Vergeet niet dat mensen met elkaar praten en  zo zou je een slechte reputatie kunnen krijgen voor je volgende first date. Je wil dat je partner tegen haar/zijn vriend(inn)en kan zeggen: “Het is niets geworden, maar ik heb wel een leuke tijd gehad.”Lees nog meer over:, ,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.