9 Feitjes over botox
Botox (botuline toxine) is één van de meest giftige natuurlijke stoffen van de wereld. Het is hetzelfde gif dat het levensbedreigende botulisme veroorzaakt. Wanneer botox echter in kleine hoeveelheden wordt ingespoten in de huid, dan verlamt het enkel plaatselijk de spiertjes, waardoor er dus geen rimpels meer kunnen vormen.

© Flickr.com

Relatief nieuwe behandeling

De behandeling met botox bestaat nog maar sinds 2002, vanaf toen werd het goedgekeurd om te gebruiken voor cosmetische behandelingen. Het duurde daarna echter niet lang voordat botox zeer populair werd over de hele wereld.

Veel sterren gebruiken het

De meeste celebrities zijn er liever niet zo open over, maar vele maken wel degelijk gebruik van botox om er jonger uit te zien. Toch zijn er ook sterren die er erg open over zijn en er zelfs met trots over willen praten. Enkele van deze sterren zijn Kylie Minogue, Nicole Kidman, Cindy Crawford, Courteney Cox, Kim Kardashian en Gwyneth Paltrow.

De kosten

Hoeveel je moet betalen voor een behandeling is van verschillende aspecten afhankelijk, bijvoorbeeld van het benodigde aantal injecties of eenheden. Natuurlijk maakt het ook een verschil bij welke kliniek je de behandeling laat uitvoeren. Gemiddeld zal een behandeling van de fronsrimpels zo’n €125,00 kosten.

Duur van het effect

Het effect van botox is tijdelijk. Na een bepaalde tijd begint het effect af te nemen en zul je opnieuw een behandeling moeten ondergaan. Gemiddeld blijft de botox een half jaar tot een jaar werkzaam, afhankelijk van het behandelde gebied.

Tijdelijke neuscorrectie

Met botox kunnen kleine aanpassingen aan de neus worden gemaakt. Zo kan het in het puntje van de neus worden gespoten voor een schattig effect, of in de neusvleugels om de neus symetrischer te maken. Uiteraard zijn de effecten tijdelijk, dus een vervolgbehandeling zal nodig zijn wanneer je het effect graag wilt behouden. Een operatie zal nodig zijn als je een blijvend effect wilt bereiken.

De risico’s

Direct na de behandeling kan enige zwelling voorkomen op de plaatsen waar geïnjecteerd is. Dit is een normale reactie van de huid en zal vanzelf weer verdwijnen. Ernstigere bijwerkingen zijn allergische reacties op de botox. Je kunt dan last krijgen van een rode huid, hoofdpijn en griepachtige symptomen. Een verkeerd uitgevoerde behandeling kan hangende ogen en wenkbrauwen veroorzaken. Dit zal echter na een aantal weken vanzelf weer verdwijnen.

Snelle behandeling

Voor een botoxbehandeling hoef je niet uren in een stoel te zitten. De injecties zijn zo gezet. Voor een volledige behandeling hoef je gemiddeld maar een kwartiertje te wachten voordat je weer rimpelloos naar buiten kunt wandelen.

Zoek een goede behandelaar

Botox is enkel op recept verkrijgbaar, maar iedereen kan het in principe injecteren. Omdat daar nog geen streng toezicht op is, is het belangrijk om zelf goed te kijken bij wie je een behandeling neemt. Zorg dat je naar een ervaren behandelaar gaat en niet naar de eerste de beste huisarts of kapper die stunt met de prijzen.Lees nog meer over:,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *