9 Snelle tips om je tanden witter te maken
Sterren hebben vaak prachtige witte tanden. Steeds meer mensen thuis willen dat ook wel, maar een behandeling is duur. Met deze 9 tips kun je gemakkelijk thuis je tanden een tintje witter maken.

© commons.wikimedia.org

Eet meer aardbeien

Aardbeien bevatten folaat dat exfoliërend werkt op de tanden. Neem dus eens aardbeien als toetje, het is ook nog eens een echte traktatie.

Poets niet té vaak je tanden

Door te vaak of te hard je tanden te poetsen, kun je het glazuur beschadigen. Het onderliggende materiaal is gelig van kleur en je tanden zullen er dus geler uit gaan zien. Daarnaast loop je ook nog risico op terugtrekkend tandvlees.

Poets met houtskool

Breek een capsule met actieve kool open en poets je tanden met de inhoud 5 minuten lang. Actieve kool heeft een groot absorberend vermogen en trekt verkleuringen aan als een magneet. Het zal er in eerste instantie niet smakelijk uitzien, maar na goed spoelen zul je een mooi resultaat zien.

Spoel met kokosolie

kokosolie is een hard vet bij kamertemperatuur, maar zal in je mond al snel smelten. Spoel je mond 10 minuten lang met de olie, het zal vlekken aantrekken en het werkt daarnaast antibacterieel. Het zorgt dus tevens voor een frisse adem. Voor het beste resultaat kun je dit het beste dagelijks herhalen.

Poets met baksoda

Doe wat baksoda (natriumbicarbonaat) bovenop de tandpasta op je tandenborstel. Dit heeft een schurend effect en zo polijst je je tanden. Omdat het zo goed werkt is het beter om dit niet te vaak te doen. Je kunt dan namelijk je tanden beschadigen. Gebruik het om de dag tot je het gewenste resultaat hebt bereikt, herhaal het daarna wekelijks.

Gebruik whitening strips

Er zijn speciale whitening strips te koop om je tanden thuis te bleken. Deze strips werken op basis van waterstofperoxide. Het is een stuk goedkoper dan een behandeling bij de tandarts, maar zorg er wel voor dat je de aanwijzingen in de gebruiksaanwijzing opvolgt, zodat er niets fout kan gaan.

Eet kaas

Wijn kan je tanden aardig verkleuren. Witte wijn zelfs nog meer dan rode wijn! Witte wijn bevat meer zuren, waardoor het calcium in je tanden kan oplossen. Op het poreuze oppervlak van je tanden kunnen meer verkleuringen ontstaan. wanneer je een stukje kaas eet voordat je wijn drinkt, dan leg je een laagje over je tanden heen van calcium die je tanden beschermt.

Gebruik vaseline

Dit klinkt misschien erg smerig, maar het werkt wel: smeer een dun laagje vaseline op je tanden. Dit laagje beschermt je tanden en zorgt ervoor dat er geen vlekken ontstaan.

Gebruik de juiste kleur lippenstift

Gebruik een rode lippenstift met een blauwe ondertoon. Het koele blauw staat tegenover warme kleuren als oranje en geel. De blauwe ondertoon zal je tanden er dus meteen optisch witter uit laten zien. Pas op met lippenstiften met een oranje ondertoon, deze zullen je gele tanden juist accentueren!Lees nog meer over:,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *