Alles wat je moet weten over de chafing dish
Een chafing dish, ook wel een ‘warmhoudbak’ genoemd, is perfect voor feestjes waar warm eten wordt geserveerd. Dat kan namelijk gauw koud worden, maar met een chafing dish worden deze gerechten voor langere tijd warm gehouden. Ideaal! In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over een chafing dish.

© pixabay.com

Hoe gebruik je een chafing dish?

Een chafing dish gebruik je dus om eten in warm te houden. In een chafing dish kun je warme gerechten tot ongeveer 80 graden warm houden. Hoe dat werkt? Bij de chafing dish zit een waterpan, en hier gaat heet (het liefst kokend) water in. Dit water wordt warm gehouden door het au-bain-marie principe, en daardoor blijven dus ook de gerechten warm. Een chafing dish heeft een deksel welke ervoor zorgt dat de luchtvochtigheid optimaal blijft. Zo wordt voorkomen dat het eten uitdroogt. Bij een chafing dish op brandpasta, wordt de brandpasta gebruikt om de chafing dish warm te houden. Heb je een elektrische chafing dish? Dan heb je geen brandpasta nodig, deze werkt namelijk op elektriciteit.

Elektrische chafing dish

Met een elektrische chafing dish wordt het eten warm gehouden door simpel gezegd de stekker in het stopcontact te doen. Handig, want zo hoef je het vuur in de brandpasta niet in de gaten te houden. Zodra je de chafing dish weer uitzet, stopt deze met verwarmen. Zo kun je met een elektrische chafing dish de temperatuur veel beter regelen. Bij een chafing dish op brandpasta wordt namelijk gebruik gemaakt van het au-bain-marie principe, het water in de pan wordt als het ware warm gehouden door het vuur in de brandpasta, en daar heb je minder controle over. Een ander groot voordeel is dat je voor een elektrische chafing dish niet eens brandpasta nodig hebt, waardoor je je nooit zorgen hoeft te maken over of je wel genoeg in huis hebt.Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *