Beauty tips voor onweerstaanbaar mooie krullenbollen
Het lentezonnetje is dan eindelijk aan de hemel verschenen en de zomer is nu toch echt in aantocht. Je luchtige zomeroutfits maken zo langzaam aan weer hun opwachting in je kledingkast, terwijl je je winterjas in een doos op zolder hebt gestopt en hoopt dat je deze pas weer laat in het najaar tevoorschijn moet toveren. Je bent er klaar voor, laat het een mooi en warm voorjaar worden die uitmondt in een lange, zwoele zomer.

© pxhere.com

Om jezelf helemaal lenteproof te maken, is het echter ook nodig dat je je kapsel aanpakt. Niets bedrukt je vrolijke voorjaarsstemming immers meer dan een droge, futloze haardos.
Wie gezegend is met krullen, mag in haar handjes knijpen. Een volle, naturelle en speelse krullenbos past perfect bij een fleurige zomerlook. Maar hoe neem je het best je krullen onder handen om een schijnbaar onbekommerd en fris kapsel te creëren? Wij zochten het voor je uit.

Het borstelen van je krullen
Er bestaan heel wat mythes wanneer het aankomt op de verzorging van krullen. Zo zou je je haar nooit mogen kammen, omdat het risico bestaat dat de krullen dan uit elkaar vallen. Wij zijn echter van mening dat het geen probleem is om van tijd tot tijd je krullen te borstelen, zolang je maar de juiste kam gebruikt om dit te doen. Wij raden een kam met brede tanden aan om jouw weelderige lokken onder controle te houden.
Wacht echter even voordat je nu enthousiast de kam in je droge krullenbos zet, het is namelijk heel belangrijk dat je krullen alleen geborsteld worden wanneer ze nat zijn. Breng een goede, verzorgende conditioner aan op je haar en kam het terwijl je onder de douche staat. De verzachtende conditioner zorgt ervoor dat de kam soepeltjes door je lokken zal glijden en dat je krullen moeiteloos te kammen zijn.

Het drogen van krullend haar
Als je eenmaal je haar hebt gewassen, is het tijd om je krullen te drogen. Als je hiervoor een handdoek gebruikt, maak dan rustige rollende bewegingen met de handdoek terwijl je deze op je hoofd hebt. Op deze manier breken de haarwortels niet.
Droog je haar tot het vochtig is, en gebruik daarna een conditioner spray of voedende olie. Deze voorkomen dat je lokken uitdrogen, en ze helpen bovendien pluizig haar tegen te gaan.
Het meest ideale scenario is dat je het haar aan de lucht laat drogen, maar als je dit niet wil, mag je je haardos drogen met een haardroger waarop een diffuser geplaatst is.

Geduld en voorzichtigheid zijn de sleutel tot succes
We kennen het allemaal, je bent al te laat voor die ene belangrijke afspraak of spannende date, maar je probeert toch om in recordtempo nog een beetje presentabel voor de dag te komen. Hoeveel haast je ook hebt, vermijd koste wat kost om je haar op een te ruwe manier te borstelen. Wees altijd geduldig en voorzichtig. Je wil immers je krullen niet uit elkaar trekken, en moet vermijden dat er scheurtjes in de haarzakjes ontstaan. Ons haar rekt ver uit wanneer we het kammen. Op zich is dat geen probleem, maar als we te bruut te werk gaan, is het mogelijk dat het haar te ver uitrekt en breekt. Om dit te voorkomen, is het dus heel belangrijk dat je immer behoedzaam de kam hanteert.

Maak komaf met pluizig en breekbaar haar
Goed, je krullen zijn perfect gewassen, voorzichtig gekamd en met de nodige sprays en olies perfect in model gebracht. Je bent klaar voor een gezellig middagje shoppen of voor een deugddoend terrasje in de blakende zon. Om ervoor te zorgen dat je coupe er heel de dag voorbeeldig blijft uitzien, is het belangrijk dat je het tussendoor niet meer borstelt. Het kammen van droge krullen maakt de natuurlijke krul kapot en zorgt ervoor dat je haar pluizig wordt. Weersta ook aan de drang om te veel met je haar te spelen of eraan te friemelen. Ook dit draagt namelijk bij aan pluizig en breekbaar haar.

Met deze tips in je achterhoofd ga jij alvast een glamoureuze zomer tegemoet met perfecte krullen waarop je omgeving alleen maar jaloers kan zijn.Lees nog meer over:,
Een reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *