Belangrijk in ieder huis: goede ventilatie
Hoe nieuwer huizen zijn, hoe beter de isolatie. Klinkt als een goede ontwikkeling, of niet soms? Toch is dat niet helemaal waar. Ventilatie in huizen is namelijk erg belangrijk. Bij oude huizen is er al snel een natuurlijke ventilatie, de frisse lucht komt door kieren en gaten naar binnen. Nieuwbouwhuizen worden luchtdicht geïsoleerd waardoor natuurlijke ventilatie zoals in oude huizen ontbreekt. Een goede ventilatie is erg belangrijk, dus het is zaak op andere manieren je huis te ventileren. Met een badkamerventilator met afstandsbediening bereik je eenvoudig een betere ventilatie in huis, in een ruimte waar luchtvochtigheid vaak een probleem is.

© pixabay.com

Regelgeving over ventilatie

Luchtdichte isolatie zoals wordt gebruikt in nieuwbouwhuizen is ideaal om de warmte binnen te houden, en het heeft nog een aantal voordelen. Voor een gezond binnenklimaat is echter ook genoeg ventilatie nodig. Dit is zelfs zo belangrijk, dat er een regelgeving is rondom ventilatie in huis. De regelgeving is uitgebreid beschreven in de EPB (Energieprestatie Binnenklimaat). Deze wetgeving is in de wereld geroepen door de overheid om energieverspilling van woningen tegen te gaan. Voor goede ventilatie zijn een aantal specifieke regels opgesteld. Zo moet elke woning een ventilatiesysteem hebben waarmee je per vierkante meter oppervlak per uur maar liefst 3,6 m3 lucht kunt ventileren. Houd je goed aan de regels rondom de ventilatie, want bij het overtreden van de wettelijke normen zoals opgesteld in de EPB loop je het risico op een boete.

Verschillende soorten ventilatoren De regels rondom de ventilatie in huizen zijn duidelijk – ventilatie mag simpelweg niet ontbreken. Wat voor ventilator je koopt heb je verder wel zelf in de hand. Een badkamerventilator met afstandsbediening is een heel praktische uitvinding. De badkamerventilator is app-gestuurd, waardoor je altijd met het grootste gemak de ventilator aanzet. Veel ventilatoren voor badkamers of toiletventilators hebben tegenwoordig ook een lichtsensor of bewegingssensor. Dankzij de automatische luchtkwaliteit sensor die je terugvindt bij diverse ventilatiemodellen weet je zeker dat de luchtkwaliteit altijd optimaal is. Met een goede badkamerventilator met vochtsensor zul je ook een stuk minder snel last krijgen van schimmels. Daarmee voldoe je aan de regels van de wetgeving, en het komt je eigen gezondheid ten goede.Lees nog meer over:,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *