Bleek je onderarmen met baking soda
Baking soda oftewel natriumbicarbonaat is een goedje dat je voor talloze doeleinden kunt gebruiken. Tegenwoordig is het zelfs verkrijgbaar in de supermarkt. Het wordt onder andere gebruikt als schoonmaakmiddel, in de keuken om mee te bakken, maar is ook een dankbaar ingrediënt in o.a. badproducten en schoonheidsproducten.

©commons.wikimedia.org

Bleekmiddel
Natriumbicarbonaat kan ook dienen als een bleekmiddel, een bleekmiddel dat je veilig kunt gebruiken op de huid dan wel. Het kan namelijk donkere plekjes op de huid enkele tinten lichter maken. Zo kun je dus van die irritatie huidverkleuringen afkomen die op je onderarmen en zelfs oksels voor kunnen komen.

Instructies
De oksels zijn erg gevoelig, misschien wel het gevoeligste plekje op je hele lichaam. Het wegscheren van de haartjes is dan ook altijd een probleem, want o wat is dat gevoelig en irritant. Je beschadigt de huid en na verloop van tijd ontstaan er donkere plekken onder je oksels. Hierdoor kun je je zelfs erg ongemakkelijk voelen in kleding die niet je oksels bedekt zoals die leuke top of mooie zomerse jurk. Maar hier kun je wat aan doen met een heel simpel thuismiddeltje. Namelijk baking soda oftewel natriumbicarbonaat. Samen met citroen zorgt dit voor mooie toonbare oksels.

Het recept
Neem hiervoor 10 gram natriumbicarbonaat ook wel zuiveringszout genoemd en het sap van een halve citroen. Meng dit tot er een dik papje ontstaat. Maak eerst je oksels grondig schoon met water en zeep, je wilt geen deodorant laten zitten. Vervolgens smeer je het papje onder je oksels en wacht je gedurende 10 minuten. Vervolgens verwijder je het met warm water en een milde zeep. Herhaal dit proces dagelijks gedurende twee weken en je zult versteld staan van het resultaat.

Het verzorgen van de oksels
Zorg er voor dat je oksels goed verzorgd zijn. Dat wil zeggen dat je dode huidcellen regelmatig moet verwijderen. Doe dit met een gezichtsscrub, deze is namelijk mild genoeg voor die gevoelige oksels. Scrub de oksels minimaal twee keer per week, dit voorkomt verstopte poriën en zal ervoor zorgen dat de huid er mooi en jong uitziet.

Het voorkomen van verkleurde oksels
Nu de oksels weer hun normale kleur terug hebben is het belangrijk dit zo te houden. Een heel belangrijk iets is het scheren, dit moet je niet meer doen. In plaats daarvan is het beter de oksels te waxen. Hiermee verwijder je naast de haartjes ook meteen de dode huidcellen. Daarnaast moet je je oksels dagelijks wassen met een vochtinbrengende lotion om ze de verzorging te geven die ze nodig hebben en moet je de oksels blijven schubben. Minimaal een keer per week een scrubbeurt met een gezichtsscrub dus. En als laatste en dit zal wel het moeilijkste zijn, als je het huis niet uit hoeft, gebruik dan geen deodorant zodat je huid daar de rust krijgt die ze nodig heeft om te herstellen en mooi te blijven.Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *