Creatieve mensen bedriegen meer
Creatieve mensen zouden sneller bedrog plegen, omdat ze ook creatiever zijn in het vinden van uitvluchten. Hierbij hoort niet alleen bedriegen in de zin van overspel, maar ook over beslissingen die op het werk worden gemaakt, of het invullen van een test.

©thebluediamondgallery.com

Mensen die creatief ingesteld zijn zouden ook sneller risico’s nemen, althans volgens de psychologen van de Harvard University. Zij hebben dit onderzoek op poten gezet.

97 studenten werden aan dit onderzoek onderworpen. Er werden tal van experimenten gedaan, waarvan er eentje de volgende was: ze moesten een vragenlijst invullen en ze werden telkens betaald voor een goed antwoord. Eerst moesten ze alles op een kladblad opschrijven, nadien werd alles op het ‘echte’ invulblad ingevuld. De onderzoekers lieten weten dat de correcte antwoorden op dit blad altijd ‘toevallig’ lichter gekleurd waren.

Elke versie van de test werd vergeleken en hieruit bleek dat de creatieve personen meer de neiging hadden om vals te spelen door hun antwoorden te veranderen.

Creatievelingen hebben vaak het gevoel dat ze origineel zijn, ook in het geven van antwoorden. Ze voelen zich hierdoor vrij in het bedriegen.

Raar, niet?Lees nog meer over:

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.