Daarom is tape het ideale hulpmiddel
Verpakkingstape wordt veel gebruikt om kartonnen dozen en verpakkingen snel en stevig af te sluiten of te bundelen. Het doel van verpakkingstape is het schadevrij opslaan en het versturen van (kartonnen dozen) en bundels. Er zijn verschillende webshops waar je allerlei soorten tape kunt bestellen, zoals bijvoorbeeld bij Kortpack. Dit bedrijf is in 2007 opgericht en toonaangevend op het gebied van verpakkingsmaterialen. Bedrijven uit diverse sectoren kloppen daarom aan bij dit bedrijf voor onder andere bedrukte en onbedrukte tape, bubbeltjesfolie en kartonnen dozen, om slechts enkele voorbeelden te noemen. Je kunt standaard rekenen op gratis verzending bij weborders boven €50,- exclusief btw. Maar eerst: wat is tape en voor welke toepassingen kan het gebruikt worden?

© pixabay.com

Tape voor het verpakken en bundelen

Laten we beginnen met misschien wel de meest populaire tape, verpakkingstape wel te verstaan. Deze tape bestaat uit twee onderdelen: lijm en de toplaag die de lijm als het ware draagt. Ze noemen dit ook wel ‘lijmdrager’. In de webshop van Kortpack verkopen ze 3 verschillende soorten verpakkingstape, elk met hun eigen voordelen. Denk hierbij aan PVC-tape, PP hotmelt tape en waarschuwingstape/breekbaar tape. Laatstgenoemde waarschuwingstape is fluor oranje en leent zich bij uitstek voor het sluiten van een kartonnen doos, zodat de bezorgdienst (en ontvanger) weet dat extra voorzichtigheid noodzakelijk is om de goederen heel te houden. PVC tape kan ook gebruikt worden om dozen te sluiten. Bijkomend voordeel is dat de PVC tape van Kortpack lang houdbaar is en een goede plakkracht heeft. Je hoeft je dus geen seconde zorgen te maken over de kwaliteit van het product. 

Tape voor verschillende toepassingen gebruiken

Veruit de meest populaire soorten tape, naast verpakkingstape, zijn duct tape en schilderstape. Zo blijkt maar weer dat er voor elke klus wel een geschikte tape te vinden is. Voorop staat dat de ondergrond altijd schoon moet zijn, ongeacht welke soort tape je gebruikt. Dit kan anders invloed hebben op de hechting. Dat wil je natuurlijk graag voorkomen.

Duct tape

Duct tape wordt onder andere gebruikt voor snelle en acute reparaties. Duct tape is namelijk water- en oliebestendig wat het geschikt maakt voor verschillende doeleinden. Andere geschikte toepassingen zijn het markeren van ondergronden en het bundelen van materialen.

Masking tape of schilderstape

Schilderen is een secuur en vakkundig karwei. In de toolkit van een professionele schilder zit dan ook ongetwijfeld een rol schilderstape. Deze afplaktape wordt gebruikt om muren, deuren, ramen en kozijnen te kunnen verven zonder te knoeien. Bij Kortpack kun je zelfs kiezen uit verschillende soorten afplaktape, elk met hun unieke eigenschapen.Lees nog meer over:, , ,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *