De eeuwige strijd tussen Android en Apple: welke is de beste?
Al jarenlang is het een terugkerende strijd: de Apple iPhones met hun iOS-systeem tegenover de Android-toestellen van onder meer merken als Samsung, Sony, HTC, Huawei en Motorola. Beide soorten bestuurssystemen, Android en iOS, hebben elk hun eigen voordelen en nadelen. En proberen elkaar ieder jaar weer de loef af te steken op kwaliteit en technische prestaties. Maar welk systeem is voor jou het beste als je kijkt naar beide systemen?


1. De toestelkeuze: mogelijkheden en opties
Wanneer je een grote keuze aan toetellen wilt hebben, kun je het beste kiezen voor een Android-toestel, want met iOS kun je alleen de iPhones van Apple kiezen en heb je geen andere opties. Android biedt volop keuze qua merken. Bekend is bijvoorbeeld het model Samsung Galaxy 11, voorzien van Samsung Galaxy S20 hoesjes van gsmpunt.nl. Maar ook kun je gaan voor andere Android-topmerken als HTC, Sony of Huawei. Kies je voor een Android-smartphone, dan kun je dus kiezen uit veel meer telefoonmodellen. Ook zit je met Android niet vast aan één prijs. En heb je keuze uit telefoonhoesjes naar eigen smaak, zoals Samsung Galaxy S11 hoesjes van gsmpunt.nl of bijzondere hoesjes voor een Sony of HTC-toestel.

2. De veiligheid van het toestel
Als veiligheid jouw belangrijkste ijkpunt is bij de keuze voor een smartphone, dan is een Apple iPhone met iOS-besturing de slimste keuze. Met een Apple-telefoon loop je het minste risico op malware, virussen, pishing of spam. Een onderzoek uit 2015 heeft aangetoond dat liefst 97 procent van alle malware gericht is op Android-modellen. De overheid van de Verenigde Staten stelde het nog straffer: volgens haar is meer dan 99 procent van alle virussen gericht op Android-besturingssystemen.

3. Mogelijkheden om en toestel te personaliseren & apps
Telefoonliefhebbers die ervan houden hun toestel te personaliseren, kunnen het beste uit de voeten met een Android, zoals een Samsung, HTC of een Sony. iOS van Apple biedt aanzienlijk minder opties om de interface en specifieke instelling af te stemmen op persoonlijke voorkeuren. Ook dit heeft weer te maken met de variatie aan merken die Android gebruiken. Er zijn meer fabrikanten bezig om Android aantrekkelijk te maken voor een groot publiek, dan bij iOS het geval is. Wel is het zo dat iOS in het toestel zelf wel de nodige opties aanbiedt om jouw smartphone lekker persoonlijk in te stellen. Maar bij Android is er sprake van een meer geïntegreerd systeem en een ruimere keuze aan apps (via Google Play) naar persoonlijke smaak. iOS heeft via de App Store minder keuze, maar biedt wel apps aan van goede kwaliteit.

4. De gebruiksvriendelijkheid van het besturingssysteem
Op het gebied van gebruiksvriendelijkheid doen Android en iOS weinig voor elkaar onder. Zowel Apple als andere merken bieden smartphones aan van topkwaliteit mert goede besturingssystemen. Of je houdt van een van beide heeft in veel opzichten ook met smaak te maken. Vaak blijven gebruiker het merk smartphone lange tijd trouw als ze er jong aan begonnen zijn. Kortom: op het gebied van gebruiksvriendelijkheid speelt subjectiviteit zeker een rol!Lees nog meer over:, , , , ,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *