De groenste wintertuin
De winter komt er weer aan en dus is het tijd om je tuin winterklaar te maken. Met onderstaande tips creëer je de mooiste en groenste wintertuin. Kunstgras kan daaraan bijdragen. Je ziet het steeds vaker terugkomen in voor- en achtertuinen. Een voordeel is dat het heel onderhoudsvriendelijk is, niet gemaaid hoeft te worden én altijd groen is. Het gras is nooit meer groener aan de overkant! Lees onderstaande tips voor de mooiste tuin, ook in de winter.

© pixabay.com

Verwijder uitgebloeide bloemen
Bloemen hebben de hele lente en zomer de tijd gehad om te bloeien. Veel van deze ooit prachtige bloemen zijn inmiddels uitgebloeid. Uitgebloeide bloemen laten hangen, is natuurlijk geen gezicht. Knip daarom de stengel die aan het afsterven is af. De rest kun je wel laten zitten, omdat de bladeren bescherming bieden tegen de vorst. Heb je rozen in de tuin gehad? Snoei deze dan tot op kniehoogte af (ongeveer 40 cm). Verwijder ook alle bladeren, omdat deze vaak schimmelsporen of roest bevatten. Wanneer je de bladeren verwijderd, voorkom je dat dit blad in het voorjaar niet de nieuwe bladeren aantast.

Bloembollen planten
Wanneer je alle uitgebloeide bloemen hebt verwijderd, is het tijd om de tuin klaar te maken voor het nieuwe voorjaar. Er zijn een aantal bloembollen die je het beste rond deze tijd van het jaar kunt plaatsen, zodat ze in het voorjaar mooi groeien. Denk aan krokussen, narcissen, hyacinten en tulpen. Andere bloembollen die misschien iets minder voor de hand liggen, zijn de Allium of Eremurus. Ook coniferen kun je in de koude maanden uitstekend verplanten!

Groene details
Wil je dat jouw tuin ook in de winter mooi groen is? Dan kun je een kunstgrastapijt neerleggen. Nepgras is zeer onderhoudsvriendelijk en hoeft natuurlijk niet gemaaid te worden. Omdat je de kunstgrasmat ook gewoon kunt plaatsen op stenen, betekent dit in de winter en tijdens de regenperiodes geen modder meer aan je laarzen. Een bijkomend voordeel van kunstgras kopen en in de tuin leggen, is dat je altijd kunt zeggen dat jouw tuin groener is dan die van de buurman.Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *