De kenmerken en voordelen van een Shure microfoon
Een microfoon is een apparaat dat geluid omzet in elektriciteit. Microfoons zijn onmisbaar in onze moderne samenleving. Ze zitten in telefoons, computers, laptops en worden los gebruikt in de muziekwereld, op conferenties, op universiteiten, scholen en in vrijwel alle bedrijven. Een van de beste merken microfoons is een Shure microfoon. Wat zijn precies de kenmerken van dit microfoonmerk? Welke typen en modellen Shure microfoons zijn er zoal verkrijgbaar? En welke voordelen heeft een Shure microfoon te bieden? De antwoorden op deze vragen lees je in dit artikel!

© pixabay.com

Over het bedrijf Shure

Het audiomerk Shure bestaat al zo’n honderd jaar. In 1924 was het de Amerikaan Sidney Shure die dit bedrijf, dat toen The Shure Radio Company heette, oprichtte. Tot het begin van de jaren 1930 maakte deze onderneming vooral radio’s en radio-apparatuur. Na 1933 verschoof de focus naar de productie van kwalitatief hoogstaande microfoons. Vooral vanaf de jaren 1970 werd Shure een steeds bekender internationaal microfoonmerk. Tegenwoordig maakt het bedrijf microfoons in allerlei categorieën, van voordelige budget microfoons tot high end-exemplaren van topkwaliteit, met series als de PG, SM, BETA, KSM en Vintage Icons. Bij Shure kun je terecht voor uitstekende zangmicrofoons, zoals microfoons voor in grote ruimtes, spraakmicrofoons, compact mini-microfoons en discussie-microfoons.

Soorten & kenmerken Shure microfoons

De twee belangrijkste soorten die Shure produceert, zijn dynamische microfoons en condensator microfoons. Dynamische microfoons zijn speciale microfoons die werken met een koperen spoel, die omgeven is door een magnetisch veld. Als er geluid in de microfoon komt, gaat er een membraan trillen die de geluidsgolven omzet in elektriciteit. Dynamische microfoons van Shure wekken dus geluid op via elektriciteit. Dezse microfoons zijn eenvoudig van bouw en uitstekend betaalbaar. Voordelig is verder dat ze goed tegen temperatuurschommelingen kunnen.
De tweede soort die Shure aanbiedt, zijn zogenoemde condensator microfoons. Condensator microfoons bestaan uit een zeer dunne membraan, in combinatie met een achterplaat. Via een batterij of fantoomvoeding ontstaat er tussen beide onderdelen en spanningsveld. Door minieme fluctuaties qua luchtdruk ontstaat er zo positieve of negatieve spanning, die wordt omgezet in een versterkt geluid. Het grote voordeel van deze techniek is dat het frequentiebereik hoger is dan bij een dynamische microfoon, wat resultaat is een scherper en fijner en scherper geluid.

De voordelen van een Shure microfoon

De kwaliteitsmicrofoons van Shure hebben tal van voordelen te bieden op het vlak van kwaliteit. Het belangrijkste voordeel van Shure microfoons is dat dit merk vooroploopt op technologisch vlak. Shure microfoons, zoals de dynamische microfoon Shure SM58, zijn voorzien van zeer effectieve filters. Deze filters halen ruis, wind en achtergrondgeluiden weg en zorgen dus voor een zo optimaal en zuiver mogelijk geluid. Een ander voordeel van een Shure microfoon is het feit dat ze robuust zijn en lang meegaan. Kies je voor een Shure microfoon, dan weet je dat je naast optimaal geluid ook over een microfoon beschikt die lang meegaat en tegen een stootje kan. De microfoons van Shure zijn standaard voorzien van een sterk en duurzaam omhulsel, zodat je gegarandeerd bent van een microfoon die heel wat kan hebben.Lees nog meer over:, ,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *