De meest opvallende haarstijlen aller tijden
Het klopt toch dat wij als eerste aan het kapsel denken als wij het hebben over bekende of opvallende vrouwen? Neem nu Jennifer Aniston. Toen zij debuteerde in de serie Friends, wisten wij niet hoe snel wij onze kapper moesten bezoeken om precies zo’n kapsel te laten creëren. Of het nu bij ons gezicht past of niet, soms zijn we even geobsedeerd en kunnen we niet genoeg krijgen van alles wat met een beroemdheid te maken heeft.

© Flickr.com

Behalve Jennifer Aniston denk ik nu ook aan de staartjes van de Spice Girls, het opgestoken grootse kapsel van Amy Winhouse en het geschoren haar van Grace Jones in de James Bond thriller A view to a kill. We worden dagelijks geïnspireerd door deze extreme haarstijlen, maar we hoeven het uiteraard niet zo groots aan te pakken. Wat denk je eigenlijk van de losse glanzende kapsels van Jane Birkin en Marianne Faithful?

Victoria Beckham
Wie kent niet de opvallende schuine boblijn waar Victoria Beckham haar smalle gezicht mee accentueerde. Dit kapsel werd dan ook veelvuldig gekopieerd, van Cheryl Fernandez-Versini tot Katie Holmes. Dit kapsel valt helemaal in lagen in elkaar en is aan de achterzijde schuin opgeknipt.

Prinses Diana
In de jaren ’90 was prinses Diana toch wel een voorbeeld voor vele vrouwen. Met haar korte glanzende kapsel dat in in laagjes was geknipt kon ze feitelijk alle kanten op. Sportief, ingetogen, verleidelijk en zelfs een tikkeltje ondeugend, al naar gelang het kapsel was geföhnd of werd gecombineerd met een hoedje of sjaal.

Brigitte Bardot
Het lange haar van Brigitte Bardot straalt ook nu nog één en al nonchalance uit. In haar jonge jaren droeg ze het voornamelijk los, maar zodra de eerste grijze haren verschenen werd het haar opgestoken tot een weelderig kapsel met hier en daar enkele losvallende lokken.

Amy Winehouse
Het kapsel van Amy Winhehouse wordt beehive genoemd omdat het haar eerst wordt opgestoken en daarna met extensions wordt verfraaid. Een hoog opgekamd kapsel met veel volume dat wordt gefixeerd met een flinke dosis haarspray.

Debbie Harry
Dit platineblonde halflange punkkapsel is nog steeds heel populair. De schuine pony en de opgeknipte laagjes aan de zijkant zorgen voor veel volume en een warrige styling.

Tina Turner
Dat haar! Haar wilde donkere manen in de jaren ’80 zijn bijna niet na te maken. Het maakt niet uit wat je aantrekt. Als je haar zo groots en weelderig je hoofd versierd zie je er altijd als een sexy rockbitch uit.

Mia Farrow
De legendarische kapper Vidal Sasson wordt verantwoordelijk gehouden voor het korte kapsel van deze bekende actrice. Toch is dit niet helemaal terecht omdat ze in een interview vertelde dat ze als experiment haar kapsel had gekortwiekt met behulp van een nagelschaartje. Haar liefje van destijds, Frank Sinatra, vond het echter zo mooi dat hij aan haar vroeg of ze het zo kort wilde houden.

Kate Middleton
Als Hertogin van Cambridge en toekomstig Koningin van Engeland wordt haar verschijning tot in de finesse onder de loep genomen. Haar lange kastanjebruine haar is altijd zorgvuldig geföhnd en in model gebracht. Kate Middleton heeft een tijdje geëxperimenteerd met een pony en enkele losse lokken, dit was echter geen succes.Lees nog meer over:

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *