De negatieve gevolgen van socialenetwerksites
Het lijkt allemaal heel erg ‘in’ en ‘trendy’, zo’n socialenetwerksites als Facebook. De wereld wordt alsmaar kleiner en we staan met iedereen in contact. We kunnen de hele wereld laten zien wie we zijn en wat we aan het doen zijn. Allemaal goed en wel, maar toch zijn hier ook helaas negatieve gevolgen aan verbonden:

© Pixabay.com

Na verloop van tijd worden we zodanig gehecht aan zulke sites dat ze niet meer uit ons leven weg te denken zijn. We krijgen het gevoel dat we ons altijd voor alles hoeven te verantwoorden.

We worden veel sneller jaloers door websites als Facebook. We zien constant wat onze naaste omgeving doet en dat maakt ons jaloers. We zouden zelf ook wel op die ene plek willen zijn en zulke mooie foto’s willen posten.

We vergelijken ons voortdurend met anderen. Het kijken naar foto’s maakt ons dan ook al snel depressief. Waarom zien anderen er altijd toch zo goed uit?

Na een relatiebreuk lijkt het wel alsof je ex niet meer uit je leven verdwijnt. Hier en daar kom je hem of haar nog eens tegen op Facebook en kan je zo zijn/haar hele leven volgen. Een nieuwe vlam? Een nieuwe look? Hier worden we alleen maar mistroostig van.

Hoe zit dat bij jullie?Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *