Dé oplossing om voldoende water te drinken
We weten allemaal hoe belangrijk het is om voldoende water te drinken, maar doen we dat ook echt? In dit artikel vind je een flinke dosis drinkmotivatie!

© Pexels.com

Het lichaam bestaat, zoals bekend, voor 60% uit water. Dus het is ook niet gek dat we veel water moeten drinken om ons lichaam gezond en fit te houden. Hier zijn een aantal voordelen van voldoende water drinken:

 • Het verhoogt je energie.
 • Je wordt productiever.
 • Het is goed voor je nieren.
 • Het houdt de spieren soepel.
 • Je huid blijft mooi.
 • Het zorgt voor een scherpe geest.

Maar hoeveel van ons drinkt ook daadwerkelijk voldoende water? Door ons drukke bestaan vergeten we het telkens, of stellen we het uit naar een later moment. Maar als je dorst hebt, zegt je lichaam eigenlijk dat je al te laat bent met drinken. Dus het wordt eens tijd om hier wat aan te veranderen!

Hoe drink je voldoende water?

Als je graag voldoende water wilt drinken is het belangrijk om je te houden aan bepaalde routines. Hierdoor zal het makkelijk worden voor jou om minimaal 1,5 liter per dag te drinken.

 • Begin de dag met het drinken van een glas water. Je hebt ongeveer acht uur in bed gelegen zonder een druppel water, dus het is logisch dat je lichaam op zoek is naar hydratatie.
 • Zorg ervoor dat je overdag altijd een flesje water bij de hand hebt.
 • Probeer vaste drinktijden te vinden, waarop je de tijd neemt voor jezelf om even bij te tanken.
 • Voeg een lekker maar gezond smaakje toe aan je water.
 • Drink vóór elke maaltijd een glas water.

Dit zijn samengevat de beste tips die ervoor zorgen dat je meer water zult drinken. Maar eerlijk gezegd hebben deze tips mij helaas toch niet zo ver gekregen om inderdaad voldoende water te drinken. Ik wil wel, maar door de dagelijkse drukte vergeet ik het telkens. Eigenlijk zou er gewoon een soort drinkbeker uitgevonden moeten worden die aangeeft wanneer je water moet drinken. Dat zou tof zijn….

SqueezeWell
© Sipwell.com

Goed nieuws!

Er is al zo’n beker uitgevonden. Het bedrijf SipWell heeft een perfecte uitvinding gedaan door een drinkbeker te ontwerpen die jou aangeeft wanneer je water moet drinken. Daar hebben ze erg goed over nagedacht, moet ik eerlijk zeggen. De SipWell Smart Cup heeft een inhoud van 430 ml, en geeft aan dat het tijd is om water te drinken door te trillen en rood op te lichten. Er zit ook een handige app bij waarmee je jouw waterinname van de afgelopen maand makkelijk bij kunt houden. Voor wie de smaak van water wat saai vindt, heeft SipWell de zogenaamde SqueezeWell uitgevonden. Hiermee maak je door middel van één squeeze een lekker en gezond fruitdrankje. Het bevat 75% fruit, en er is geen suiker aan toegevoegd! Ook voor kinderen hebben ze de Sip&Go drinkbekers met leuke figuurtjes erop. Dus het hele gezin is voortaan voorzien van smakelijk water.

Ecologisch

Alsof het allemaal nog niet mooi genoeg was … SipWell denkt ook aan het milieu. Natuurlijk winnen we al heel wat door het gebruik van de SipWell Smart Cup, want dit houdt in dat we heel wat minder plastic weg zullen gooien. Maar ook het bedrijf zelf is goed bezig, door plastic te recyclen en met nieuwe ideeën te komen zoals recycleerbare kartonnen cups, om het milieu te verbeteren. Dus dit is zeker een bedrijf dat we moeten steunen. Dit gezegd, raad ik iedereen aan een SipWell Smart Cup aan te schaffen, je lichaam verdient het!Lees nog meer over:,
Een reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *