De vakantie op het water
Door de corona kunnen mensen niet meer massaal naar de Italiaanse Riviera of de Spaanse kust. Vliegvakanties zijn erg beperkt en mensen zijn bevreesd om ver weg op vakantie te gaan. De kans wordt steeds kleiner dat we dit jaar een zomervakantie in het buitenland kunnen doorbrengen.

© pixabay.com


Watervakantie in Nederland

Dit betekent of thuisblijven of een vakantiehuis huren in de natuurgebieden of kustplaatsen. Een andere mogelijkheid is een boottocht door waterrijk Holland. Nederland telde vorig jaar zo’n half miljoen recreatieboten van overwegend sloepen, motorboten en zeilboten. Jarenlang was er een krimp van de vloot voornamelijk door vergrijzing. Door de corona heeft de waterrecreatie een boost gekregen.

Recreatie voor iedereen

De trend om de vakanties door te brengen in verre oorden is noodgedwongen omgeslagen in een watervakantie in eigen land, en dan vooral in de waterrijke provincies. Ook de watersport heeft een opwaardering gekregen. Denk hierbij aan roeien, kitesurfen, kanoën, kajakken, waterskiën en peddelsurfen. Er is een enorm aanbod van activiteiten zowel voor kinderen als volwassenen. Nu de zomers steeds warmer worden, is verkoeling op het water geen overbodige luxe. En eigenlijk is er voor iedereen wel een passende activiteit te vinden.

Varen moet je leren

Voor veel recreanten is het varen van een boot nieuw. Het huren van een boot geeft de mogelijkheid om het varen te ervaren. Ofschoon een vaarinstructie aanbeveling geniet, hoef je niet voor elke boot een vaarbewijs te hebben. Bij de keuze van een type boot speelt verder een rol wat je met een boot wil doen en vooral waar je wilt varen. Betreft het de Friese meren, het IJsselmeer of juist de grachten in steden? Zijn het voornamelijk dagtochten of wil je langere tijd doorbrengen op een boot?

Er is een groot aanbod van nieuwe of tweedehands boten. Bij Klopwatersport.nl is er een groot assortiment van sloepen en tenders, kajuitboten en sportcruisers. Een boot blijft een investering zoals een auto of caravan, maar daar staat een jarenlang gebruik tegenover. Een goed advies en een betrouwbaar adres is essentieel. Goede informatie is vooral voor de beginnend vaarder goud waard. Varen moet immers leuk blijven. Succes!Lees nog meer over:, , ,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *