De vloek van de carrièrevrouw
Er zijn talloze redenen te bedenken waarom vrouwen single blijven doorheen de traditionele jaren waarop men zou moeten trouwen. Bijvoorbeeld 80 uur per week werken voor een hedge fund is daar zeker eentje van, ook al geldt dat ongetwijfeld maar voor een minderheid onder ons.

© Pixabay.com

Jij moet rijk zijn
En ondanks dat het slechts voor een minderheid zo is nemen heel wat mensen vreemd genoeg aan dat als je een vrouw bent boven de 30 en nooit getrouwd bent geweest je wel echt rijk moet zijn. Of op zijn minst alle studentenleningen te hebben afbetaald en wat onroerend goed bezit. Het beeld dat de media ons met de paplepel heeft meegegeven van carrièrevrouwen is er eentje van succesvolle, staalharde types die zonder problemen meedraaien in een echte mannenwereld. In de realiteit betekent een carrièrevrouw zijn echter verre van altijd met een gevulde bankrekening kunnen pochen. Vaker wel dan niet betekent het voornamelijk lange shiften draaien en tegen deadlines heel het weekend door werken om toch maar de volgende afbetaling van je lening te halen zonder in de problemen te komen. Dat zorgt soms voor een echte ontnuchtering: mannen nemen ook aan dat deze vrouwen geld hebben. Als dat niet het geval blijkt te zijn hebben ze nogal eens de neiging als sneeuw voor de zon te verdwijnen. Ook al zijn ze zelf echt geen fortuin bijeen aan het sparen.

De trend
Je moet er maar eens op letten. Vrouwen in de 20 die getrouwd zijn zijn veel minder waarschijnlijke de broodwinnaars in hun relatie, onafhankelijk van hun financieel succes en de leeftijd van hun mannen dan de vrouwen die wachten met trouwen tot later in het leven. Terwijl de mannen die op latere leeftijd nog single zijn een hoge prioriteit stellen aan de mogelijkheden van een potentiële partner om voor haarzelf en hen te zorgen. En wanneer deze vrouwen dat niet meer kunnen? Dan worden ze aan de kant geschoven. In tegenstelling tot de categorie die al vroeger getrouwd is. Zo lijkt het wel dat een vrouw die boven de dertig is niet meer aanzien wordt als het waard om voor te betalen. Het voelt soms echt zo aan dat je als vrouw die niet meer de ideale leeftijd heeft verwacht wordt dit goed te maken door voor alles te betalen.

De vloek van het vrouw zijn
Dat is dan misschien ook wel de vloek van het vrouw zijn. Als een vrouw midden de dertig nog niet erin geslaagd is heel wat geld te sparen in haar carrière wordt ze voor niet vol aanzien. Dezelfde situatie bij een man wordt vaker wel dan niet met de mantel der liefde bedekt. Er wordt dan ook van vrouwen veelal verwacht hoe dan ook de ambities van hun man te steunen. Maar omgekeerd? Dan wordt het al een heel ander verhaal. Is het dan ook niet hoog tijd dat we even een momentje nemen en beseffen dat en vrouw niet per se rijk of succesvol hoeft te zijn? Van een man verwachten we dat toch ook niet?Lees nog meer over:,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *