De vochtige kruipruimte
Meestal oudere woningen hebben een kruipruimte. Het betreft een lage ruimte tussen de bodem en de onderkant van de begane grondvloer. De ruimte dient in verband met ventilatie minimaal 60 cm. te zijn. De naam kruipruimte verwijst naar het gegeven dat deze ruimte uitsluitend kruipend kan worden betreden.

© pixabay.com


Vocht
Vooral vocht is een veel voorkomend probleem wat kan leiden tot problemen. Als er constant een laag water in de kruipruimte staat, is het belangrijk om te weten waardoor dat komt. Het kan zijn dat er een hoge waterstand is of dat de hemelafvoer de boesdoener is. Lekkages kunnen verholpen worden, maar aan een hoge waterstand is weinig te doen. De stand van het grondwater is een beleid van de Waterschappen.

Problemen
Vochtproblemen en stank kruipruimte kunnen mogelijk verholpen worden door een bodemafsluiter. Hiervoor wordt schuimbeton, Iso-schelpen of kalkkorrels toegepast. Bij een blijvende hoge waterstand worden meestal isolatiechips toegepast. Het voordeel is dat de chips drijven op het water waardoor het water afgesloten wordt. Wordt de wateroverlast veroorzaakt door hemelwater dan is het wegpompen de beste optie. Een bodemafsluiter zorgt ervoor dat eventuele stank gereduceerd wordt en schimmels worden voorkomen. De bodemafsluiter zorgt ook voor isolatie van de woningvloer.

Gezondheid
Schimmel in huis is niet alleen vervelend, het is ook schadelijk voor de gezondheid. Schimmels zijn groepen die bestaan uit zeer kleine organismen. Eigenlijk zijn het een soort mini paddenstoelen. Ze komen voor in allerlei kleuren en vormen. Naar schatting bestaan er een paar miljoen verschillende soorten die vooral groeien in warme en vochtige ruimtes. Je herkent schimmel door gekleurde vlekken op een muur, plafond of op de grond. Schimmels kunnen ook zorgen voor een muffe lucht. Naast een vervelende lucht kunnen schimmels ook de gezondheid beïnvloeden. De klachten zijn meestal het ergst voor mensen met luchtwegproblemen of een verzwakt immuunsysteem. Kleine kinderen zijn ook gevoeliger. Bij astmapatiënten kan schimmel bestaande klachten verergeren.

Vochtuitslag dient zo snel mogelijk verwijderd worden. Schimmel verwijderen kan het best opgelost worden door een vochtbestrijding expert in te schakelen. Dan bent u verzekerd van het beste resultaat. Lees nog meer over:, ,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *