De voordelen van een kattenkrabpaal
Een kattenkrabpaal kan in vele huizen het andere meubilair verlichten van halen en gaten. Om te weten waarom een kattenkrabpaal noodzakelijk is, moeten we eerst meer te weten komen over de aard van het beestje. Een kat krabt uiteraard niet zomaar, de reden hierachter is erg belangrijk.

© pixabay.com

De aard van het beestje

De kat is van nature ingesteld met de behoefte om te krabben. Toch zit er meer achter deze handeling dan dat je eigenlijk zou denken. De vier belangrijkste redenen hierin zijn:

  • De nagels bijhouden en schoonmaken: Deze spreekt natuurlijk voor zich. De beweging die een kat maakt op de paal zorgt ervoor dat het vuil achter zijn nagels verdwijnt. Misschien nog wel belangrijker is dat een kat zijn nagels niet kan knippen. Door te krabben slijten ze echter af, waardoor de nagels bij worden gehouden.
  • Het soepel houden van de spieren: Het is belangrijk voor de spieren van je lichaam dat hij de mogelijkheid heeft zich goed uit te strekken. Een belangrijk kenmerk van een kattenkrabpaal is dat de kat zich hierop kan uitleven, waardoor zijn spieren soepel blijven.
  • Om tot rust te komen: Als een kat zich goed uitgeleefd heeft op een kattenkrabpaal zal hij zijn energie kwijt kunnen. Vaak doet een kat dit ook vlak voordat hij gaat slapen.
  • Het afbakenen van een territorium: Via de nagels kan de kat een geur achterlaten die belangrijk is om een territorium af te bakenen. Door te krabben kan hij dus andere katten laten weten dat het zijn omgeving is.

Waarom een kattenkrabpaal kopen?

Een krabpaal koop je dus specifiek voor twee redenen. Door het kopen van deze paal zal je meubilair bespaard worden. Omdat het krabben in het aard van het beestje zit zal hij altijd ergens aan moeten krabben. Het maakt hierbij niet uit of er een krabpaal is of niet. Toch maakt de aanwezigheid van een krabpaal de mogelijkheid om te krabben makkelijker. Op termijn zal de kat dan ook gelukkiger worden aangezien hij makkelijker kan krabben. Iets wat een positieve invloed heeft op zijn algemene gesteldheid. Een kat die makkelijke toegang heeft tot het krabben aan een paal zal een betere spierontwikkeling hebben. Ookj zal hij meer uitgerust zijn. Zo zijn er een hoop kattenkrabpalen te koop waarin de kat ook kan slapen. Heb je meerdere katten? Geen probleem er zijn ook varianten beschikbaar met meerdere slaapplekken.Lees nog meer over:, , ,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *