De voordelen van polycarbonaat
Polycarbonaat is een speciaal soort kunststof, die veel gebruikt wordt in de bouwsector. Het gaat om een transparant kunststof en wordt daarom gebruikt als basis voor onder meer plexiglas. Polycarbonaat gebruiken heeft, meestal als alternatief voor echt glas, een behoorlijk aantal voordelen. Wat is de meerwaarde van het gebruik van polycarbonaat? Wij vertellen je er in dit artikel meer over.

© pixabay.com

Sterker dan glas

Een van de voorwerpen waarin deze bijzondere kunststof gebruikt wordt, zijn polycarbonaat kanaalplaten. Deze transparante platen worden gebruikt op onder meer serres en afdakjes om te zorgen dat er voldoende licht binnenvalt. Polycarbonaat heeft door de thermoplastische structuur het voordeel dat het enorm sterk is. In vergelijking met glas zijn polycarbonaat platen maar liefst 250 keer sterker. De kans dat het materiaal breekt is dan ook nihil. 

Licht- en hittebestendig

Polycarbonaat heeft meerdere prettige en unieke eigenschappen. Een daarvan is dat polycarbonaat lekker licht is. In vergelijking met glas tweemaal zo licht. Het relatief lichte gewicht van polycarbonaat maakt dit materiaal dan ook populair voor plaatsing op serredaken en voor afdaken bij woningen en bedrijven.

Een tweede prettige eigenschap van polycarbonaat is dat het kunststof hoge temperaturen aankan zonder dat het materiaal vervormt. Op warme, tropische dagen hoef je dus niet bang te zijn dat je afdak of serreoverkapping een andere vorm krijgt.

Isolerende werking

De isolerende eigenschappen van polycarbonaat is ook een van de kenmerken die dit materiaal populair maakt. Polycarbonaat houdt warmte uitstekend vast en is daarom ideaal voor gebruik in bijvoorbeeld tuinkassen. Maar ook ‘s winters, als je een serredak van polycarbonaat hebt, profiteer je in huis van een comfortabele temperatuur.

Gemakkelijk bewerkbaar

Fijn aan polycarbonaat is ten slotte dat deze kunststof gemakkelijk bewerkbaar is. Je kunt er elke vorm mee maken, omdat het gemakkelijk te frezen, boren en zagen is. Kortom: kies je voor polycarbonaatplaten, dan kies je slim!Lees nog meer over:

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *