De voordelen van zonnepanelen
Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Daarnaast zijn zonnepanelen de laatste jaren zeer ver doorontwikkeld waardoor het rendement ten opzichte van bijvoorbeeld tien jaar geleden sterk is toegenomen. Het wordt dus financieel steeds interessanter om te investeren in zonnepanelen. Naast het feit dat zonne-energie beter is voor het milieu, kunnen zonnepanelen je een besparing opleveren van wel €1200 per jaar! Benieuwd of zonnepanelen ook iets voor jou zijn? Lees dan vooral verder. 

© pixabay.com

Een lage energierekening

Zonnepanelen lijken wellicht duur in aanschaf, maar met de jaarlijkse energiebesparing heb je de aanschafkosten van de zonnepanelen in slechts enkele jaren alweer terugverdiend. Hoe groot de besparing zal zijn hangt uiteraard af van het jaarlijkse energieverbruik en de hoeveelheid zonnepanelen die je laat plaatsen. Op Zonnepanelen.net vind je een tool waarmee je gemakkelijk en snel kan uitrekenen welke besparing zonnepanelen je op kunnen leveren. Daarnaast ontvang je direct vrijblijvende offertes van betrouwbare leveranciers en installateurs van zonnepanelen in jouw buurt. 

Beter voor het milieu

Het wordt steeds duidelijker dat we duurzamer moeten leven. Op gegeven moment moet iedereen van het gas af, en ook een groot deel van de elektriciteit moet afkomstig zijn uit groene energiebronnen. Zonnepanelen leveren groene energie en hebben daarnaast een hoog rendement. Wie een duurzame levensstijl belangrijk vindt doet er dus goed aan te investeren in zonnepanelen. Indien het elektriciteitsverbruik van je huishouden erg laag is, kunnen zonnepanelen in sommige gevallen zelfs volledig voorzien in je elektriciteitsbehoefte waardoor je energierekening praktisch op nul uit kan komen.

Lange levensduur

Zonnepanelen dragen bij aan een groene samenleving. We moeten echter niet vergeten dat het productieproces van zonnepanelen nog vrij vervuilend is. De uitstoot van de productie van een zonnepaneel is na ongeveer drie jaar gecompenseerd door de groene energie die het paneel opwekt. De echte milieuwinst zal dus pas na zo’n drie jaar optreden. Gelukkig gaan moderne zonnepanelen tegenwoordig tot wel 25 jaar mee, waardoor de uitstoot van het productieproces ruimschoots gecompenseerd wordt. Daarnaast zijn zonnepanelen erg onderhoudsarm en dus goedkoop in het gebruik. De panelen hoeven slechts twee keer per jaar gecheckt te worden op vuil en beschadigingen. Achtergebleven vuil kan het rendement van de zonnepanelen namelijk nadelig beïnvloeden. Vaak is een flinke regenbui voldoende om de zonnepanelen weer goed schoon te spoelen. Bij aanhoudende droogte is het echter verstandig om de panelen zo nu en dan schoon te maken met wat water en een zachte doek.

Zonnepanelen zijn een simpele manier om je woning te verduurzamen. Daarnaast zijn ze gemakkelijk in gebruik en leveren ze je een flinke energiebesparing op. Ook laten zonnepanelen de waarde van je woning stijgen waardoor deze meer op zal brengen bij een eventuele verkoop. Een win-win-win situatie dus!Lees nog meer over:, ,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *