De Zumba sensatie
Vergeet de uren in de fitnesszaal, wie zei ook weer dat sporten saai en vervelend was? Nu hoeft dit niet allemaal niet meer. Je kan nu op een leuke en gemakkelijke manier gewicht verliezen! Namelijk door het nieuw Zumba fitnessprogramma.

© Pixabay.com

Wat is Zumba?
Zumba is een programma gebaseerd op verschillende Latijns-Amerikaanse dansen, zoals de salsa en merengue. Het is ontworpen door Alberto Perez, een Colombiaanse danser en choreograaf uit Miami. Zumba bestaat uit fitnessoefeningen op muziek, je danst met het ritme van de muziek mee en gebruikt zo heel je lichaam in de work out. Er worden ook vaak handgewichten gebruikt die meehelpen om het ritme te behouden en tegelijkertijd je armen te trainen. Het is een leuke en energieke manier om snel en gemakkelijk af te vallen.

Wanneer werd het populair?
Het begon bij ons allemaal toen Zumba voor het eerst werd geïntroduceerd op de befaamde koopzender Tell Sell. In Amerika was het op dit moment al een enorme rage en zelfs beroemdheden zoals Vivica Fox volgde de lessen. Zij was dan ook te zien in de promospot op Tell Sell.

Let op als je aan Zumba doet!
Zumba is een officieel merk en word dus enkel gegeven door instructeurs die een diploma en licentie moeten halen om Zumba te mogen geven. Je kan nu in bijna elk sport of fitnesscentrum de lessen volgen.
Dus allemaal op naar het plaatselijke fitnesscentrum en shaken maar !Lees nog meer over:,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *