Dit heb je nodig in een babykamer
Je verwacht binnenkort een klein wondertje en je bent dolenthousiast. Je kan niet wachten om de babykamer in te richten. Er is maar één probleem: je hebt er totaal geen idee van welke spullen je allemaal nodig hebt. Gelukkig kunnen wij je daarmee helpen!

© Petite Amélie

Een wiegje

Elke kinderkamer heeft een ledikantje of wieg nodig. Zorg voor een wieg die voldoet aan bepaalde kwaliteitseisen, want de veiligheid van je baby staat op de eerste plaats. Naast een wiegje moet je natuurlijk allerlei spulletjes voor in het bedje voorzien: dekentjes, lakens, matrasbeschermers, een goede matras, een mobieltje enzovoort. Let op met grote knuffelbeestjes, want die kunnen gevaarlijk zijn voor je baby. Je kindje kan hierin stikken. Zet het bedje ook niet in de buurt van stopcontacten, losse koorden of snoeren van elektrische apparaten en plaats liefst beschermplaten op de stopcontacten. .

Een handige commode

In de babykamer kan een commode niet ontbreken. Al de babyspulletjes kan je hier makkelijk in opbergen. Het werkblad kan je gebruiken om je baby op te verschonen en de spulletjes, die heb je dan al bij de hand. Als je de commode ook zal gebruiken voor het verschonen van je baby, dan moet je er wel voor zorgen dat deze stevig en stabiel genoeg is. Een kwaliteitsvolle commode is dus zeker de investering waard!

© Petite Amélie

Kledingkast

Denk ook aan een kledingkast voor de kleertjes van je baby. Voorzie een kast met genoeg ruimte, want een baby groeit snel en zal daardoor een groot assortiment aan kleding nodig hebben, in verschillende maten en voor elk seizoen.

Decoratie

Naast de meubels is het ook belangrijk om te denken aan de decoratie. Zorg voor een vrolijke kinderkamer, waar je baby’tje met plezier in wakker wordt. Denk hierbij aan leuk behang, schattige gordijnen, aangepaste lampen, muurstickers, raamdecoratie, schilderijtjes, knuffelbeesten, vloerkleden, enzovoort. Denk daarnaast ook aan de nuttige accessoires. Zo kan een stoel in de kinderkamer handig zijn. S ‘nachts zal je kindje een aantal keren wakker worden, het is dan makkelijk om een stoel te voorzien waarin jij je kindje inslaap kunt wiegen. Denk ook aan een babyfoon. Op die manier kan je er direct bij zijn als je kindje wakker wordt.

Waar koop je spullen voor de babykamer?

Er zijn heel wat plaatsen waar je spullen voor de babykamer kunt kopen, maar onthoud dat het belangrijk is dat je veilige spullen koopt die stevig genoeg zijn. Kies daarom voor een winkel die gespecialiseerd is in babyspulletjes en die jou kwaliteit kan garanderen, zoals Petite Amélie.Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *