Drie kledingstukken die je zowel op kantoor als buiten de kantooruren kunt dragen
Op kantoor wil je er natuurlijk professioneel uitzien en dit betekent dat je bepaalde kledingstukken draagt. Dat je er op kantoor professioneel uit wil zien, betekent echter niet dat je er buiten de kantooruren ook bij wil lopen als een nette secretaresse en dit is een probleem waar veel vrouwen tegenaan lopen. Want hoe kleed je je netjes voor kantoor, zonder er buiten de kantooruren saai of te professioneel bij te lopen of je om te moeten kleden? Het antwoord is eenvoudig, namelijk door de juiste kledingstukken aan te schaffen. Welke kledingstukken dit zijn, lees je in dit artikel.

© Pexels.com

Kledingstuk 1: een ‘form-fitting’ jurk
Een ‘form-fitting’ jurk is een jurk die netjes aansluit op je lichaam zonder te strak te zitten. Je kunt de jurk aanschaffen in kleuren als zwart, grijs en donkerblauw, maar de jurk is zeker ook professioneel genoeg om in de kleuren rood, felblauw of wit aan te schaffen. Kies je voor een nette jurk met een opvallende uitstraling (niet te saai dus!), dan kun je jouw jurk ook buiten kantooruren dragen.

Kledingstuk 2: een kort jurkje met hoge kraag
Misschien heb je wel eens gehoord van de regel dat als je jouw benen laat zien in een kledingstuk, je het decolleté moet verbergen. Draag je een kort jurkje op kantoor, dan kan dit er al snel ongepast uit zien. Hoe je dit oplost als je toch een vlot jurkje wil dragen op kantoor? Kies voor een korte jurk met een hoge kraag en je ziet er netjes uit, zonder een saai jurkje te moeten dragen. Let overigens wel goed op dat je geen te kort jurkje draagt, want zelfs met een hoge kraag kun je niet te veel van je benen laten zien op kantoor. Tip: korte jurkjes met een hoge kraag worden ook wel ‘shift dresses’ genoemd. Zoek je op deze term, dan kom je in aanraking met honderden leuke jurkjes voor op kantoor.

Kledingstuk 3: mooie skinny jeans die lekker zitten
Je kunt skinny jeans dragen met een shirt, met een blouse, met een leuke top of met een leuk jasje en dit betekent dat je oneindig kunt combineren met dit kledingstuk. Daar komt nog bij dat een goede skinny jeans lekker zit, maar er ook professioneel uit ziet zonder je totaal onzichtbaar te maken van saaiheid. Geschikt voor op kantoor, maar ook zeker geschikt voor een etentje na het werk of een avondje uit als je geen tijd hebt om je om te kleden na het werk.

Let wel goed op dat je een broek koopt die lekker zit, want je moet er wel de hele dag mee rondlopen. Koop dus zeker geen broek die te strak zit met het motto dat de broek nog wel wat uit zal lopen tijdens het dragen, want dit ziet er niet professioneel uit en maakt het ook onaangenaam om de broek te moeten dragen.Lees nog meer over:, ,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *