Drink jij voldoende water?
Welzijn en een gezonde levensstijl spelen een steeds belangrijkere rol in het dagelijks leven. Ook op het werk, waar ook werkgevers trachten hun medewerkers zo gezond mogelijk te houden zonder de afvalberg daarvoor extra te vergroten. Een onderneming die zich richt op gezonde werknemers is SipWell. Het Belgische bedrijf ontwikkelde onder meer de slimme drinkbeker, ecologische bekers en er werden ondertussen speciale fruitdrankjes- suikervrij uiteraard- ontwikkeld.

Slimme beker
Dat je op een dag voldoende water moet drinken is algemeen bekend. Maar hoe houd je dat bij? Door gebruik te maken van slimme drinkbekers die op de markt gekomen zijn, weet je wel precies wat je op een dag aan water tot je moet nemen. Met behulp van een app krijg je notificaties, die ook op de drinkbeker te zien zijn. Zo kleurt de beker rood als je al een periode geen water gedronken hebt. Ook kun je zien wat je de achterliggende periode gedronken hebt en als de beker begint te trillen wordt het écht de hoogste tijd om te gaan drinken. De slimme beker heeft een inhoud van 430 milliliter. Door het compacte formaat neem je de beker overal mee naar toe, en dus ook naar je werk.

sipwell slimme drinkbeker
© Sipwell.com

Voeg smaak toe aan water
Allemaal leuk en aardig, de meeste mensen zijn echter al snel beu van het drinken van water, inderdaad niet iets waarvan je het water uit de mond loopt. Ook daar heeft de Belgische onderneming echter iets op gevonden in de vorm van fruitdrankjes. Met een squeeze geef je het smakeloze water een prettige fruitsmaak. En dat zonder dat er suiker toegevoegd wordt. Ook al ideaal dus om mee te nemen naar school en werk. Voorlopig kun je kiezen uit de smaken citroen-lime, aardbeiwatermeloen en cassis, die in flesjes verpakt zijn. De fruitdrankjes zijn uiteraard prima te combineren met andere producten van deze aanbieder, die uiteraard ook ecologische en milieuvriendelijke bekers aanbiedt.

Behoorlijk productiever
Het menselijk lichaam bestaat voor zestig procent uit vocht. Dat is precies de reden dat we dagelijks twee liter water moeten drinken om de stofwisseling in orde te houden. Ook voor werkgevers heeft voldoende water drinken voordelen. Zo is bewezen dat de productiviteit met liefst veertien procent stijgt als er voldoende water gedronken wordt. Ook stijgt het energieniveau, wordt het immuunsysteem sterker en wordt je geest scherper. Ook de voordelen voor het milieu zijn aanzienlijk als je bedenkt dat de flessen tot zeker zestig keer hervuld worden en dat scheelt toch al snel ruim tweeduizend flesjes van een halve liter per flesje op de afvalberg. Flessen die stuk zijn worden gerecycled en de producent herstelt en reinigt liever de eigen apparatuur dan dat er zomaar nieuwe apparaten aangeschaft worden.

sipwell gezond water
© Sipwell.com

Ecologie speelt hoofdrol in het bedrijfsproces
Ook voor de bekende wegwerpbekers heeft de Belgische producent een alternatief in de vorm van de trendy herbruikbare drinkflessen en bekers van karton die biologisch afbreekbaar zijn. De handelswijze leverde het bedrijf al de titel ‘meest milieuvriendelijke bedrijf op de waterkoelermarkt’ op. Groen is wat de producent wil zijn en blijven, ecologie speelt een hoofdrol in de bedrijfsprocessen en altijd is er aandacht voor eventuele gevolgen voor het milieu.Lees nog meer over:,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *