Een gemakkelijk te maken geknoopte haarstijl: een tutorial
Knopen in je haar zijn meestal niet echt wat je wilt voor je haar. Desondanks zijn er enkele geknoopte haarstijlen die je dat geloof misschien wel kunnen afnemen. Niets zegt immers dat je haar knopen niet een fantastische look kan zijn als je het goed doet. Maar net daar zit uiteraard de moeilijkheid: hoe doe je een geknoopte haarstijl nu goed? Als het goed gebeurd zou je vergeven kunnen worden om te denken dat het echte vlechten zijn. Niets is echter minder waard. Al benieuwd? Hoog tijd voor een tutorial over deze leuke stijl!

© pxhere.com

Wat we nodig hebben

  • Een kleine haarelastiek
  • Haarspelden!

Hoe je het doet

Voor je eraan begint is het van belang dat er geen knopen in je haar zitten. Ik weet het: het klinkt een beetje gek wetende dat we net knopen gaan maken maar ideaal gezien beginnen we zonder knopen. Dat haar kammen dus! Vervolgens neem je net zoals bij het maken van een vlecht een groot stuk haar vast aan de bovenkant en splits je het in twee. Dit bindt je aan elkaar in een knot. In de volgende stap voeg je haar toe van elke kant van je originele secties en bindt je ook dit vast in een knot maar dan onder de eerste knot. Eens dat gebeurd is herhaal je exact dezelfde stap tot al het haar in knotten zit en je echt geen extra knot meer maken kan. De haaruiteinden die overblijven bindt je daarna samen met de elastiek.

De aandachtige lezer heeft natuurlijk door dat we nu komen te zitten met een echte ponystaart. Geen zorgen: dat is de bedoeling. Neem de ponystaart vast en stop hem onder de gemaakte knotten. Dit pin je vast met de haarspelden. Voila! Een schitterende haarstijl is bereikt in slechts enkele seconden. Bekijk het maar eens in de spiegel en durf daarna tegen me vertellen dat het niet geweldig stijlvol is!

Nog wat stijltips

Als je echt lang haar hebt is het misschien idee in plaats van een ponystaart je haar te draaien in een dot. Zet de dot vervolgens vast zoals je normaal zou doen met haarspelden. Alternatieven zijn simpelweg de ponystaart te houden of de uiteinden van je haar in echte vlechten te draaien. Een ander leuk idee om de vorm van je haarstijl te accentueren is de knopen die je hebt gemaakt in je haar maximaal uit te rekken. Zo zet je echt de spotlight op je leuke stijl.

Blijft alles moeilijk zitten? Dat kan, afhankelijk van het soort haar dat je hebt kan dit moeilijker dan wel makkelijker verlopen. De oplossing hiervoor is natuurlijk: meer haarspelden! Blijft je haar echter lastig doen en uit model komen? Dan kan je nog altijd aan de noodrem trekken. De noodrem is in dit geval een shampoo of textuur spray die alles goed in model blijft houden.Lees nog meer over:,
3 Reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *