Een gemakkelijke kleine knot met vlecht maken: stappenplan
Wil je er altijd stijlvol uit zien, maar heb je geen tijd of zin om iedere ochtend een uur voor de spiegel te staan om alleen al je kapsel te fatsoeneren? Dan is dit ook helemaal niet nodig, want er zijn kapsels die je in enkele minuten kunt maken en die er opvallend stijlvol uit zien. Eén van deze kapsels is de kleine knot met vlecht, die de laatste tijd steeds populairder is geworden. Wil je dit kapsel ook maken? Lees dan in onderstaand stappenplan hoe je dit moet doen.

© pxhere.com

Stap 1
Verdeel je haar in drie gelijke delen aan de achterkant. Je doet dit in de breedte, want je wil een vlecht maken van de drie gelijke delen.

Stap 2
Pak het deel van het haar aan de linkerkant van het hoofd en maak een vlecht in dit deel van het haar. Maak het einde van de vlecht vast met een elastiekje. Je kunt een elastiekje in de kleur van je haar gebruiken, maar er zijn ook plastic elastiekjes zonder kleur die nog minder zichtbaar zijn in het haar. Heb je geen doorzichtig plastic elastiekje, dan gebruik je een elastiekje in de kleur van jouw haar.

Stap 3
Doe hetzelfde met het middelste deel van het haar en het rechter deel van het haar, zodat je uiteindelijk drie vlechten naast elkaar hebt. Let goed op dat deze vlechten redelijk dicht bij elkaar zitten.

Stap 4
Pak de vlecht aan de linkerkant van het haar en draai deze vlecht voorzichtig rond om een knotje te maken. Heb je dit gedaan, dan maak je de knot goed vast met schuifspeldjes. Zorg ervoor dat het uiteinde van de vlecht niet meer zichtbaar is, zodat je echt een net knotje hebt.

Stap 5
Doe hetzelfde met de andere twee delen van het haar en je hebt drie kleine knotjes. Zorg ervoor dat de drie knotjes dicht bij elkaar in de buurt zitten en elkaar zelfs raken, zodat er een mooie overgang ontstaat en je niet ziet dat het om drie verschillende knotjes gaat.

Styling tips voor dit trendy kapsel
Wil je dit trendy kapsel nog mooier maken? Gebruik dan deze drie styling tips:

  • Heb je een pony? Zorg er dan voor dat deze pony niet afleidt van de rest van het kapsel. Stijl de pony met een stijltang om het geheel mooi af te maken of doe de pony naar achteren met schuifspeldjes.
  • Maak geen strakke vlechten, maar trek de vlechten een beetje los. Op deze manier komt het kapsel mooier uit, simpelweg omdat de vlechten dan wat groter worden en er bovendien wat romantischer uit zien dan een strakke vlecht.
  • Maak het kapsel af met een bloemenspeldje. Een romantisch kapsel als dit kapsel ziet er nog mooier uit als je een bloemenspeldje toevoegt. Je kunt het speldje aan de achterkant van het haar doen, maar je kunt het speldje ook aan de zijkant dragen om bijvoorbeeld je pony vast te maken.


Lees nog meer over:
Een reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *