Een houten tafel is altijd een goede koop
Houten onbewerkte tafels zijn hip. Dat is ook niet zo gek, want hun robuuste uiterlijk en stevige voorkomen past perfect in verschillende woonstijlen: van industrieel tot modern en Scandinavisch. Je kunt dus altijd wel een houten tafel vinden die past bij jouw interieur. Ofschoon een tafel kopen geen alledaagse investering genoemd kan worden, mag er dus wel wat tijd uitgetrokken worden om een weloverwogen beslissing te maken. In dit artikel zetten we daarom de belangrijkste voordelen van een houten eettafel voor je op een rijtje. Lees je verder? 

© pixabay.com

Houten eettafels zijn duurzaam

Duurzaam, wat betekent dat precies? Duurzame meubels kenmerken zich door hun lange levensduur en dat ze relatief milieuvriendelijk zijn. Denk dus vooral aan gerecyclede en/of hergebruikte materialen. Als je een meubel generatie op generatie wilt kunnen doorgeven, kun je dus maar beter kiezen voor duurzaam meubilair. Een houten eettafel gaat niet zomaar kapot, daar moet je aardig je best voor doen. En komt er toch wel een kras of deuk in het hout, dan is er nog geen man over boord. De onbewerkte en doorleefde uitstraling geeft het meubelstuk juist nog meer karakter! Zo kun je binnen een handomdraai jouw woning industriële allure geven zonder afbreuk te doen aan jouw interieurstijl. 

Past in vrijwel ieder interieur

Zoals gezegd kan een houten meubel ook perfect gecombineerd worden bij het inrichten van je woning, ongeacht de interieurstijl. Juist omdat een houten eettafel zo ontzettend universeel is, maakt het hem extra duurzaam. Waar trends komen en gaan, zullen houten meubels altijd hot blijven. Hout gaat namelijk goed samen met andere materialen en stoffen. Denk niet alleen aan sprekende kleuren, maar ook aan natuurlijke materiaalvormen. Bijkomend voordeel is dat er verschillende leveranciers een eettafel op maat kunnen leveren. Of je nu op zoek bent naar een ronde tafel, rechthoekige of ovale tafel: er is voor elk wat wils. Succes!Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *