Een mooie knot in twee minuten: stappenplan
Een knot is niet alleen praktisch, maar ziet er bovendien leuk uit. Je kunt een knot dragen als je naar je werk gaat, maar het kapsel is ook zeker geschikt voor feestelijke gelegenheden. En omdat je met bijna ieder kapsel een mooie knot kan maken, is het voor iedereen mogelijk om deze haarstijl echt te rocken. Wil jij een knot maken, maar ben je niet het type dat een half uur voor de spiegel wil staan om haar kapsel te fatsoeneren? Lees dan in dit artikel hoe je een mooie knot maakt in twee minuten en gebruik het stappenplan in dit artikel om de perfecte knot te maken.

tweeminutendot

Een mooie knot in twee minuten: de benodigdheden
Je hebt niet veel nodig om een mooie knot te maken in twee minuten. Het enige wat je in ieder geval bij de hand moet hebben om een knot te maken, is een elastiekje en een paar schuifspeldjes. Zorg ervoor dat het elastiekje en de schuifspeldjes bij de kleur van je haar passen, zodat de haaraccessoires niet op gaan vallen als de knot eenmaal in je haar zit. Heb je bruin haar, dan gebruik je bijvoorbeeld een bruin elastiekje en bruine schuifspeldjes die zo dicht mogelijk bij de kleur van jouw haar komen.

Stap 1
Maak een staart op de plek waar je jouw knot wil hebben. Wil je een hoge knot, dan maak je een hoge staart. Wil je een knot in het midden van je hoofd, dan maak je hier de staart. Voor een lage knot, maak je de staart wat lager in je haar. Wil je een wat meer ‘messy’ knot maken, dan kun je de haren wat losser trekken. Op deze manier krijg je geen strakke knot, maar een wat meer speelser kapsel. Wil je wat losse plukjes bij je gezicht houden, dan haal je deze plukjes los bij het maken van de staart.

Stap 2
Deel de haren in de staart in twee delen. Pak het eerste deel en draai dit deel van het haar om het elastiekje van de staart heen. Maak het haar vast met twee of drie schuifspeldjes, zodat je zeker weet dat het blijft zitten. Heb je wat dikker of zwaarder haar, dan kun je het haar met meerdere schuifspeldjes vast maken.

Stap 3
Pak het andere deel van het haar, het deel dat nog los hangt, en draai dit deel van het haar in de omgekeerde richting om de eerste knot heen. Als je het in de omgekeerde richting om de bestaande knot heen draait, krijg je een extra bijzondere knot die wat meer diepgang heeft dan een standaard knot. Maak ook deze knot vast met twee of drie schuifspeldjes en wederom geldt dat je ook meer schuifspeldjes kunt gebruiken als je zwaar of dik haar hebt. Eventueel is het mogelijk om je knot extra goed vast te maken door middel van haarspray of haarlak. Gebruik je haarspray, dan blijft je knot gegarandeerd de hele dag zitten.Lees nog meer over:
Een reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *