Een samengesteld gezin: nieuwe baby op komst




De dag van vandaag zijn er verschillende huishoudens die uit nieuwe samengestelde gezinnen bestaan. Vaak heeft een van de partners al een kind, of zelfs meerdere kinderen. Maar stel dat jullie tweetjes ook van plan zijn om samen een kind op de wereld te zetten, is het dan nog wel een bijzonder moment voor jullie als koppel?

Dat hangt er natuurlijk altijd een beetje van af. “De eerste keer” is immers altijd iets speciaals en dus zal het bij een tweede kind altijd anders aanvoelen. Je kan ook onmogelijk van je partner verwachten dat hij hetzelfde voelt als jij.

Maar bekijk het even anders: wilt hij samen met jou een kind, dan betekent dit wel dat hij voor “de eerste keer” dit moment met jou zal delen. En dat maakt het natuurlijk wel weer speciaal. Jullie ervaren misschien allebei een ander gevoel, maar dit wil niet per se zeggen dat het ene specialer is dan het andere.

Praat er met je partner over als je je hier een beetje zorgen in maakt. Hij zal je ook over zijn gevoelens vertellen en zo komt er meteen meer duidelijkheid!



Lees nog meer over:, ,

Voeg een reactie toe

Your email address will not be published. Required fields are marked *