Een schilderij ophangen: zo simpel kan het zijn
Een mooi schilderij kan iets toevoegen aan een ruimte. Daarom is het ook altijd een aantrekkelijke optie om er één of meer op te hangen. Dan is het natuurlijk wel verstandig om kennis op te doen over hoe je een schilderij moet ophangen. Door het juist te hangen kan je zorgen dat je het werk optimaal benut. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kan doen, waarbij de ene methode net wat gemakkelijker is dan de andere. Door de beste te kiezen zorg je dat het heel simpel kan zijn. Bijvoorbeeld door voor een Artiteq ophangsysteem te kiezen.

Schilderij
© Pixabay.com

Altijd veilig hangen

Het is in de eerste plaats bij een schilderij ophangen natuurlijk belangrijk dat dit veilig gebeurt. Vooral het feit dat het schilderij goed moet blijven hangen staat voorop. Daarom is het slim om voor een ophangsysteem te kiezen. Dit is stevig en stabiel. Het beste systeem bestaat uit een rail, aangevuld met ophangdraden en haken. Door de rail stevig te monteren kan er eigenlijk al niets meer misgaan. Kies daarvoor dan een stevige wand of een sterk plafond uit. Zo weet je direct zeker dat het schilderij zo lang blijft hangen als jij wenst.

Het monteren van de rail

Het belangrijkste punt van aandacht om een schilderij op deze wijze op te hangen is natuurlijk het monteren van de rail. De systemen waarbij de rail met clips werkt zijn eigenlijk het best. De clips worden aan de muur vastgemaakt. Daarin wordt de rail dan geklikt en op de juiste plek geschoven. Het voordeel hiervan is dat het systeem relatief flexibel blijft. Er is mee te schuiven. Op die manier is dus altijd te zorgen dat het schilderij op de ideale plek hangt ten opzichte van de andere elementen in de ruimte. Ook verhangen kan gemakkelijk worden gedaan op deze manier.

Schilderij
© Pixabay.com

De aandacht erop vestigen

Het voordeel van dit systeem is dat er ook iets extra’s mee kan worden toegevoegd. Waar bijvoorbeeld een spijker nooit zal opvallen, daar kan dat met de rail wel. Denk bijvoorbeeld aan de keuze voor een aluminiumrail. Die zal duidelijk zichtbaar zijn. Dit is ook mooi in een industriële inrichting. Wil je dit liever niet? Dan kan je natuurlijk ook gewoon voor een witte rail kiezen die wegvalt tegen een witte wand. Ook is het een optie om over de rail te schilderen. Of monteer de rail aan het plafond en gebruik het ophangdraad erbij. De rail biedt eigenlijk alle mogelijkheden.

Andere opties verkennen

De rail met draad en haken werkt dus het best als het om een schilderij ophangen gaat. Het is snel, gemakkelijk en veilig. Bovendien past het in elk type inrichting wanneer je er op de juiste manier mee omgaat. Mocht het echter om welke reden dan ook toch geen optie zijn om voor het ophangsysteem te gaan, kies dan een alternatieve methode. Er zijn allerlei mogelijkheden, van de spijker in de muur tot en met de meest ingenieuze andere ophangsystemen. Het is altijd slim om dit met elkaar te vergelijken om de beste keuze te vinden.Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.