Een unieke kerst
De kerstperiode lijkt altijd heel romantisch. Toch ervaart niet iedereen dit. Niet iedereen is immers fan van al die familiefeestjes. Vaak is er ook veel verdriet, omdat men terugdenkt aan een ver verleden waar men het toen beter had. Met deze tips doorsta je deze periode:

© Pexels.com

Verbreek al die oude gewoonten en doe iets origineels met kerst. Ga eens lekker op vakantie naar een warm land, bijvoorbeeld. Zalig ontspannen in een heerlijke zon, is dat geen uniek kerstfeest?

Doe eens iets anders dan anders. Bouw zo je eigen tradities op. Ga eens uiteten in plaats van zelf achter het fornuis te staan.

Een kerstfeest hoeft helemaal geen stress met zich mee te brengen. Spreek met elkaar af wie wat zal klaarmaken, bijvoorbeeld. Iemand zorgt voor een voorgerecht, iemand anders voor het hoofdgerecht… Zo zijn de taken wat verdeeld.

Cadeautjes hoef je echt niet voor iedereen te kopen. Een leuk idee is nog steeds het systeem met de naamkaartjes. Iedereen trekt een kaartje uit de hoop waarop de naam van de persoon staat waarvoor jij dit jaar een cadeautje moet kopen. Spreek op voorhand ook al een budget af.

Wie heeft er nog leuke ideeën?Lees nog meer over:,
2 Reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *