Fijn haar? Deze kapsels passen bij je!
Op zoek naar volumineuze kapsels voor fijn haar? Fijn haar – niet te verwarren met dunner wordend haar – is de perfecte basis zijn voor een oh là là-kapsel. Het is namelijk gemakkelijk te temmen en behoudt zijn vorm!

© Pixabay.com

Chique coupes voor fijne manen
Als jij zo’n gelukkige dame met fijn haar bent, kun je kiezen uit verschillende kapsels die je haar sprankelend en levendig maken! Kies krullen en slagen als je gaat voor een springerig kapsel dat danst. Met fijne producten zorg je ervoor dat er textuur in komt; een goede föhn geeft je kapsel de vorm die jij eraan wilt geven.

Sterren met fijn haar
Hoewel de kapsels op de rode loper anders doen vermoeden, zijn er talloze sterren met fijn haar. Deze celebrity’s kennen de beste trucs om mooie kapsels te creëren, ook als je fijn haar hebt. Reese Witherspoon. Alexa Chung, Kate Moss, Cameron Diaz, Gwyneth Paltrow, Kate Bosworth, Claire Danes, Rachel McAdams en Karlie Kloss laten je zien hoe je je fijne lokken omtovert in een stralende bos haar.

Pony of lok
Prettig aan fijn haar is dat het geen eigen leven leidt. Jij bepaalt hoe je haar zit. Een subtiele pony of lok is daarom een perfecte keuze. Reese Witherspoon laat zien hoe je er eentje kunt creëren zonder ervoor naar de kapper te hoeven. Handig voor een avondje uit! Of volg Alexa Chungs voorbeeld: zij heeft een prachtige volle pony die geflankeerd wordt door aflopende lokken. Zo’n look past alleen bij je als je fijn haar hebt; iemand met dikke, ontembare krullen heeft hier heel veel werk aan. Tel je zegeningen, dus!

Volume in fijn haar
Het grootste probleem dat veel vrouwen met fijn haar tegenkomen is het ontbreken van volume. Kate Moss en Cameron Diaz ervaren dit ook en gebruiken slagen in hun haar om een volumineus geheel te krijgen. Ook het verven van het haar kan soelaas bieden: daarmee krijgen de haren een dikkere en stevigere structuur. Om de illusie van volume te creëren, is het opsteken van het haar ook een goede optie. Gwyneth Paltrow, Kate Bosworth en Claire Danes laten je zien hoe je overdag en ‘s avonds een mooie knot of rol kunt maken waardoor je fijne haar het stralende middelpunt wordt.

Geef je haar body
Het geheim van mooie kapsels met fijn haar? Zorg dat je haar wat meer body krijgt. Je verandert dan de structuur van je haar, waardoor je er gemakkelijker grip op krijgt en het meer volume krijgt. Rachel McAdams stijlt haar kleurige lokken door haar haar te touperen en vast te zetten. Deze stijl is gemakkelijk te kopiëren: je gebruikt gewoon een paar handige speldjes, oftewel bobby pins. Met wat haarspray zorg je ervoor dat je kapsel stevig blijft zitten.

Je föhn is je vriend
Het geheim van Karlie Kloss? Gebruik een goede föhn. Door laagjes slim rondom je gezicht te föhnen zorg je voor een glanzend en mooi gevormd kapsel, waardoor je fijne lokken volume, structuur en vorm krijgen.Lees nog meer over:
Een reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *