Geef je kind een boek cadeau!
Heb je nog geen cadeautje gevonden voor je kroost? Ga dan eens voor een lekker ouderwets boek. Lezen is namelijk erg belangrijk in het groeiproces van je kind. Omdat er tegenwoordig veel minder gelezen wordt dan pakweg tien jaar geleden, willen we alvast het goede voorbeeld geven.

© Pexels.com

Er zijn namelijk vijf belangrijke redenen waarom je kind zou moeten lezen. Hier volgen ze op een rijtje:

1. Ontwikkeling

Wie veel boeken heeft, zal er automatisch wel eens eentje open slagen. Er bestaat bovendien een direct verband met ‘het hebben van boeken’ en de taalkundige ontwikkeling van een kind. Het is algemeen geweten: wie veel leest in zijn vrije tijd, haalt betere resultaten in de klas. Er wordt op die manier veel meer woordenschat aangeleerd en het concentratievermogen wordt ook op de proef gesteld.

2. Fantasie

Fantasie is erg belangrijk voor een kind tussen drie en zeven jaar. Als je verhaaltjes voorleest, beelden kinderen zich sneller iets voor. Hun fantasie en verbeeldingskracht is veel uitgebreider dan bij kinderen aan wie niet voorgelezen wordt.

Wetenschappers zijn er bovendien van overtuigd dat deze kinderen veel begripvoller zijn en zich ook beter kunnen inleven in de emoties van andere mensen.

3. Ontspanning

Lezen kan erg ontspannend zijn en is gezonder dan het kijken naar televisie. Te veel naar tv kijken, kan immers leiden tot gedragsstoornissen. Dit is bij lezen niet het geval. Lezen heeft ook een relaxerend effect, wat de eventuele stress bij een kind doet afnemen.

4. Loopbaan

Uit een studie van de Oxford University blijkt dat jongeren van 16 jaar die gemiddeld een boek per maand lezen, meer kans hebben op een succesvolle carrière.

5. Relatie kind-ouders

Voorlezen schept een band. Het is een moment waar je naar uitkijkt, zowel kind als ouder. Je voelt je verbonden met elkaar en dat is toch wel iets om te koesteren.

 Lees nog meer over:,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *