Geef je slaapkamer een nieuwe look: dit heb je nodig om goed te dromen
Het is bijzonder gemakkelijk om over het hoofd te zien hoe belangrijk een slaapkamer in een mensenleven eigenlijk is. Niet alleen is het ongetwijfeld de kamer waarin je zowat het meeste tijd spendeert. Het is ook echt een beetje je eigen persoonlijk heiligdom. Denk er maar eens over na: is je kamer niet de laatste plek waar je vreemden in toe zou laten? Dus hoe komt het dan dat zo ontzettend veel slaapkamers een stijlloos, onpersoonlijk gedrocht zijn? Dat terwijl een beetje persoonlijkheid in je slaapkamer injecteren echt niet al te moeilijk hoeft te zijn. Met een paar simpele aanpassingen heb je zo een slaapkamer om echt in weg te dromen.

© Pixabay.com

1. Een comfortabel tapijt

Wil je in de vroege ochtend echt met het been uit bed stappen en begroet worden door de koude, harde vloer? Nee toch. Doe jezelf dan ook een plezier en maak van je eerste stap een stap op een verwelkomende, zachte oppervlakte. Je humeur zal ons er dankboor voor zijn.

2. Een thema

Volwassenen hebben al eens snel de neiging het idee van een strak thema aan de kant te schuiven. Nochtans is een thema zowat het middel om een persoonlijkheid aan de kamer te geven, om van je kamer een echt geheel te maken.

3. Net genoeg kussens

Een bed heeft toch meer kussens nodig dan enkel degene om op te slapen om echt gezellig te zijn? Maar het moeten er ook niet zo veel zijn dat je niet meer in dat bed geraken kunt. Kies dan ook voor een aantal tussen 2 en 6, afhankelijk van je persoonlijke smaak.

4. Een zitplaats

Een zitplaats in een slaapkamer transformeert het van slaapkamer naar multifunctionele kamer. Zo heb je meteen een extra toevluchtsoord om een beetje rustig te lezen of ’s avonds nog je e-mail te checken zonder daarom ongemakkelijk in het bed te zitten.

5. Leuke spulletjes

Spreekt een beetje voor zich niet? Wat is een slaapkamer zonder je eigen persoonlijke inbreng? Vergeet dan ook zeker niet een leuk plekje te incorporeren in je slaapkamer waar je allemaal zaken kunt zetten die je meteen een glimlach bezorgen.

6. Geen technologie!

Een slaapkamer daar moet je in slapen. Dus smijt die televisie en die smartphone maar vlug buiten. Ze zijn niet enkel enorm afleidend maar verstoren met gemak je slaap. En laat dat nu net zijn wat je zo broodnodig hebt.

7. Een goed gevuld nachtkastje

Niets zo slecht voor je humeur als midden in de nacht te moeten opstaan om nog een glas water of dergelijke te moeten halen. Zorg er dan ook altijd voor dat je nachtkastje goed gevuld staat zodat je zeker dat warme bed niet verlaten moet.

8. Een goede matras

Of hoe denk je anders goed uitgerust aan de dag te beginnen?

9. Foto’s

Een kamer heeft foto’s nodig. Maar let hier wel bij op: vermijd familiefoto’s maar kies voor neutrale, kalmerende exemplaren. Zo bekom je dat goed gevoel zonder herinnerd te worden aan één specifieke persoon.

10. Drama

Een volledig afgewerkte slaapkamer heeft een donker, sfeervol stuk nodig. Iets dat gevaar oproept en met zijn contrast nog meer karakter in de ruimte brengt. Een koffer, bijvoorbeeld, waarin je dekens en geheimen opbergt.Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.