Gemakkelijke opgestoken kapsel met vlecht
Eén van de meest vervelende dingen aan krullend haar is dat het vaak droog is. Echter een groot voordeel aan droog haar is dat het heel lang goed blijft zitten. Als je haar nu prima zit, was het dan niet. Doe het in plaats daarvan in een gemakkelijke vlecht en voor je het weet is je haar alweer gedaan.

© Pixabay.com

Je hebt niet alleen de simpele klassieke vlecht, maar er zijn er ook heel veel varianten zoals de visgraatvlecht, de diagonale vlecht, de haarbandvlecht, etc. Het leuke van vlechten is dat je er ongelooflijk veel mee kunt variëren, waardoor je nooit saai kapsel hebt. In dit artikel leer je hoe je twee klassieke vlechten kunt maken in je haar en deze vervolgens op te steken.

Wat heb je nodig?

Voor een goede opgestoken vlecht heb je het volgende nodig:

 • Warrig haar
 • Twee kleine doorzichtige haarelastiekjes
 • Haarspeldjes

Stap voor stap

 1. Om het opgestoken kapsel met vlecht te kunnen uitvoeren heb ik een stappenplan voor je opgesteld:
 2. Maak de bovenste helft van je haar los van de onderste helft voor de eerste vlecht.
 3. Maak een vlecht door de bovenste helft van je haar te verdelen in drie gelijke stukken.
 4. Kruis het rechtse stuk over de middelste, doe dan het linker stuk over de rechtse en herhaal dit net zo lang totdat je het einde van je haar bereikt.
 5. Maak het einde vast met het elastiekje.
 6. Vlecht nu het onderste deel van je haar. Herhaal de stappen van hierboven, zodat je twee vlechten in je haar krijgt.
 7. Rol de onderste vlecht nu op als een rolletje. Rol het zo dat het een beetje op een puntig kadetje lijkt en maak het vervolgens vast met de haarspelden. Vergeet niet om de uiteinden te plooien!
 8. Rol nu vervolgens de bovenste vlecht om het rolletje die je zojuist gemaakt hebt. Verberg de uiteinden van de vlecht onder de rol. Maak het vast met haarspelden.

Zo, nu heb je een opgestoken kapsel met vlecht! Het vergt even wat oefenwerk, maar als je het eenmaal door hebt, maak je dit kapsel binnen ‘no time’.

Styling tips

 • Accepteer warrig haar – krullend of golvend haar maakt deze look geweldig.
 • Gebruik kleine elastiekjes – hoe kleiner de elastiekjes zijn, des te gemakkelijker ze te verbergen zijn.
 • Ook goed geschikt voor lang haar – dit kapsel is ook goed geschikt voor lang haar. Je onderste vlecht zal langer zijn, maar dat geeft een mooi effect!
 • Ook geschikt voor fijn haar – bij fijn haar moet je goed de vlechten uitrekken, voordat je ze oprolt. Zo lijkt je haar dikker.


Lees nog meer over:,
Een reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *