Gezonde en lange nagels? Lees deze tips
Iedereen wil wel gezonde, lange en mooie nagels, maar dit lukt lang niet iedereen. Door slechte gewoonten zoals nagelbijten, slechte eetgewoonten die de nagelgroei tegenhouden en/of een bepaald beroep waarbij de nagels niet goed lang kunnen blijven, zitten veel mensen met nagels waar ze niet bepaald trots op zijn. Ben jij ook niet helemaal tevreden met je nagels? Lees dan in dit artikel wat je zelf kunt doen om jouw nagels lang en gezond te krijgen zonder hier veel geld in te investeren.

© Pixabay.com

Tip 1: leg knoflookpasta op de nagels
Het klinkt misschien niet erg fris, maar knoflookpasta van geplette knoflook is erg goed voor de nagels. Pak een paar teentjes knoflook, plet de knoflookteentjes in een knoflookpers of door de teentjes klein te snijden met een mes en leg de pasta die zo ontstaat op je nagels. Laat tien minuten liggen, was je handen goed af (liefst met zeep, vanwege de geur) en doe dit dagelijks. Je krijgt er niet alleen sterke nagels van, maar je nagels groeien ook veel sneller.

Eventueel kun je jouw knoflookpasta ook mengen met citroen, want citroen is ook erg goed voor de nagels. Het maakt de nagels niet alleen sterker, maar bleekt de nagels bovendien op natuurlijke wijze. Heb je vaak nagellak op je nagels en zijn je nagels hierdoor een beetje verkleurd? Dan kun je citroen bij het knoflookmengsel doen om je nagels witter en sterker te maken. Wil je alleen wittere nagels? Dan is het ook voldoende om je nagels tien minuten per dag in water met citroensap te leggen. Een eenvoudig nagelbadje, maar wel een erg effectief badje.

Tip 2: maak een badje van melk en limoensap
Houd je echt niet van de geur van knoflook en wil je dit product daarom liever niet op je nagels aanbrengen? Maak dan een gezond badje van melk en limoensap en leg je handen hier voor 15 minuten in. Herhaal minimaal drie keer per week en je nagels zijn sterker, maar groeien ook veel sneller. Omdat je nagels sterker zijn, brokkelen de nagels minder snel af en is het gemakkelijker om de nagels lang te laten groeien.

Tip 3: eet gezond
De meeste dames die last hebben van broze nagels of nagels die niet snel groeien, hebben hiermee te maken omdat ze niet de beste eetgewoonten hebben. Wil je sterke en lange nagels, dan is het belangrijk dat je veel proteïnen eet. Verder is het belangrijk dat je gevarieerd eet, wat betekent dat je niet iedere dag hetzelfde eet en goed varieert in vlees, vis, groenten en fruit.

Tip 4: gebruik zo min mogelijk chemicaliën
Tot slot worden je nagels vaak broos als je ze te veel blootstelt aan chemicaliën. Gebruik zo min mogelijk chemische schoonheidsproducten en bescherm je handen als je met schoonmaakmiddelen gaat werken door plastic handschoenen te dragen bij het poetsen. Niet alleen goed voor de nagels, maar ook voor de handen.Lees nog meer over:,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *